Speelstad Rotterdam gaat 90 meter hoge attractie bouwen

Speelstad Rotterdam is een nieuw project van de Nederlandse ondernemer Hennie Van Der Most. Het nieuwe pretpark moet in 2017 of 2018 openen in Rotterdam Zuid, waar vroeger een fabriek gelegen was. Verschillende gebouwen en torens zullen in het pretpark een nieuw leven krijgen.

 

Pompoentoren:

Hennie Van Der Most heeft nu een nieuwe attractie voorgesteld die zal openen in het park. Bij twee torens van de oude AVR-centrale komen zogenaamde “glazen pompoenen”, hierin zullen gasten van het toekomstig pretpark kunnen dineren op 90 meter hoogte. Aan elke toren zullen 4 bakjes komen te hangen waar telkens 8 bezoekers tegelijk aan tafel kunnen zitten, zo zullen 64 mensen per uur kunnen eten in het restaurant. De pompoentorens zullen zowel toegankelijk worden voor de pretparkbezoekers als voor toeristen die enkel in het restaurant willen eten. De avonturiers zullen 60 minuten lang van het uitzicht over Rotterdam kunnen genieten, het restaurant zal 360 graden kunnen draaien zodat de bezoekers een uitzicht krijgen over de gehele stad.

 

Gelanceerde achtbaan:

Eerder werd ook al een gelanceerde achtbaan aangekondigd van de legendarische Duitse achtbaanbouwer Schwarzkopf. Deze achtbaan zal een snelheid krijgen tussen 85km/u en de 95km/u en wordt ongeveer 42 meter hoog. De achtbaan zal 1 looping hebben waar de bezoekers zowel voorwaarts als achterwaarts doorheen zullen gaan. De lancering zal gebeuren met een vliegwiel aandrijving.

 

Langste glijbaan:

Speelstad Rotterdam wordt ook de thuishaven van de langste rollerbaan ter wereld. De slide zal gemaakt worden door Special Products, een bedrijf van Hennie Van Der Most zelf. “Het zijn allemaal rolletjes naast elkaar en daar komt een soort autootje op. Dan ga je met een lift naar boven en wordt je uit de lift geduwd. Vervolgens ga je op de rollerbaan door de kathedraal en kom je uiteindelijk beneden”, vertelde Van Der Most. De rollerbaan zal maar liefst 850 meter lang worden en 40 meter hoog.

 

Thrillride Evolution:

De Evolution wordt een 36 meter hoge attractie dat nog het meeste te vergelijken valt met een reuzenrad waarbij de gondels overkop gaan. Van dit type attractie zijn er maar enkele gemaakt over de gehele wereld en dit wordt dan natuurlijk ook een van de blikvangers van het project. De attractie komt van een Japans pretpark, momenteel staat de Evolution in “kratten en kisten” opgeslagen. Om het gevaarte in het pretpark te krijgen zal er een kraan nodig zijn die 800 ton kan tillen.

 

Over Hennie Van Der Most:

Toen Hennie van der Most het voormalig terrein van de AVR zag, wist hij het direct. “Hier kan ik een pretpark van maken”, dacht hij.
Een ideale ligging midden in Rotterdam. Goed bereikbaar met de auto, het openbaar vervoer en per boot. Door de grote en kleine attracties wordt het een pretpark voor het hele gezin waar iedereen plezier kan beleven. Van Der Most is niet aan zijn proefstuk toe. Eerder deed hij al ervaring op met onder andere De Bonte Wever, Preston Palace en De Koperen Hoogte. Ook pretpark Wunderland Kalkar (Duitsland) en Speelstad Oranje (Nederland) zijn gebouwd door Hennie Van Der Most. Het ombouwen van een oud terrein naar een attractiepark is ondertussen een hobby van de ondernemer geworden.
Bronnen: Speelstad Rotterdam, Hennie Van Der Most, Rijnmond, BN DeStem, ad.nl