Sfeerverslag: Movieland Park – 13 juli 2016

Welkom terug beste lezer! In mijn vorig verslag beschreef ik mijn dag in Gardaland. Deze keer kunnen jullie genieten van een sfeerverslag van een dagje Movieland Park.

 

De dag na onze uitstap naar Gardaland was de kleinere buur aan de beurt. Dit park ligt een drietal kilometer van Gardaland en is een stuk kleiner dan het eerder genoemd park. Aan reclame in ieder geval geen gebrek; van in het centrum van Peschiera del Garda tot over Gardaland sieren verschillende posters de straten met uitnodigende foto’s van onder andere Diabolik en de John Rambo show.

Via de originele ingang, waar de kassa’s ondergebracht zijn in typische Engelse bussen, komen we het park binnen. We zien dat we geluk hebben, er loopt weinig volk in het park, wat betekent dat er weinig wachttijden zullen zijn.

Wanneer je het park nadert sta je onmiddellijk oog in oog met Diabolik, de Vekoma Invertigo. Deze coaster werd een paar jaar geleden vanuit Amerika de grote plas overgevaren, en sindsdien draait Diabolik zijn rondjes in Movieland Park. Diabolik is de trouwens de eerste attractie die je tegenkomt in het park. De felblauwe kleuren spreken aan, zeker wanneer je bovenaan nog eens in het groot de naam van de coaster ziet. Diabolik is gebaseerd op een gelijknamige Italiaanse stripreeks. Veel weet ik er niet over, maar ik weet wel het belangrijkste; Diabolik is een lekkere baan, intens, maar iets minder intens dan Triops in Parc Bagatelle. De tip blijft bij iedere baan wel hetzelfde; neem plaats op een van de uiteinden van de trein, dan voel je zeker de kracht waarmee je door de loopings wordt getrokken. Een toppertje!

Nog vlakbij de ingang kan je de Topspin van het park vinden. Deze ride wisselt onverwachte manoeuvres af met een leuk water effect dat telkens weer onvoorspelbaar lijkt.

Ons Angelina was er ook bij, en dwong me toch wel om op de foto te gaan zeker… God I love this… park…

Na de verplichte eerste fotosessie valt ons oog op het spookhuis op de hoek; the Horror House. Als horror én maze fans kunnen we deze uitnodiging niet aan ons voorbij laten gaan. Er staat een Italiaans koppeltje te wachten dat ons vriendelijk voorlaat, ik zeg in mijn beste Italiaans een welgemeende grazie, en we stappen het huis binnen, gevolgd door het koppeltje. Ik zal niet alles spoilen, maar we volgen een duistere gang tot we aan een lift komen. Een medewerker zegt ons dat we een treintje moeten vormen en de handen op elkaars schouders moeten leggen. Enthousiast begin ik lachend te neuriën dat het weer tijd is voor de polonaise (heeft u ‘em?), en we stappen de lift binnen. Nadat we er langs de andere kant uitkomen, belanden we in een pikdonkere omgeving, waarbij de simpele instructies van de medewerker (follow the red lights) wel heel vaag klinken. Welke red lights in godsnaam?? Mijn geneurie begint een nerveus deuntje te worden, is het echt wel tijd voor een polonaise? Om kort te zijn, dit huis is een werkelijke topper, vergeet de mazes die je eerder deed in bv. Walibi tijdens Halloween. Dit huis steekt er door zijn duisternis, machtige scares en life actors met kop en schouders bovenuit. Je loopt enorm lang door het huis (naar mijn gevoel zeker een kwartier), en je bent werkelijk geen seconde op je gemak, zalig! En dat Italiaans koppeltje? Nja, laat ons zeggen dat de jongen al snel een bangerik eerste klas bleek, leve de stoere Belgen, ha!

Oke, the Horror House hebben we overleefd, we stappen buiten en komen onmiddellijk binnen bij de buren van Police Academy. Deze simulator is grappig van de eerste tot de laatste minuut, getuige de zaal die gans de voorstelling “strike” in de stoeltjes ligt te lachen, ja, ook ondergetekende!

Na dit lachsalvo gaan we het hoekje om, letterlijk wel te verstaan, en komt de Hollywood Tower in ons vizier. Eerlijk? Ik heb stiekem uitgekeken naar deze first generation drop toren, dus het hoeft niet te verbazen dat ik sneller dan Roadrunner in het bakje zit. De takeling gaat lekker karakteristiek met het nodige lawaai naar boven. Je hebt even tijd om van het uitzicht te genieten, maar al vlug vlieg je met een rotvaart naar beneden. De G-krachten die je hier ervaart vallen niet te onderschatten. Een kort maar heftig ritje, maar toch zitten we allen met een grijns in het bakje eenmaal we terug het station binnenkomen.

We zijn nu ongeveer halverwege het park, en eerlijk, tot nu toe heeft Movieland me nog niet ontgoocheld. Volgende op de stop; Magma 2.1. In deze unieke attractie raas je met een legertruck tegen een zotte snelheid door bochten, over  heuvels, door het water. De chauffeurs van deze wagens zijn echte artiesten, die ook de nodige zin voor show hebben. Deze attractie links laten liggen, is alsof een bedevaarder zomaar langs Lourdes loopt. OK, een vreemde vergelijking, maar you’ll get the picture.

De toppertjes lijken elkaar in razend tempo op te volgen, want een beetje verder komen we uit bij Kitt Superjet.Voor de lezer die vroeger Knight Rider gezien heeft als jonge knul zal Kitt niet vreemd in de oren klinken. Hier vaar je in een speedboot die enkele halsbrekende stunts uithaalt, het verhaal wil namelijk dat jij Knight Rider bent die met Kitt op de vlucht is voor enkele gangsters die je vel willen. Alleen bevindt je je hier niet op de weg maar op het water.

Wanneer je verder wandelt naar het uiteinde van het park, passeer je eerst nog U571 Submarine Simulator, de simulator gebaseerd op de klassieker “Das Boot”. Deze sloegen we veiligheidshalve over, omdat we de bezoekers er echt wel soaked uit zagen komen. Enerzijds wel jammer, want je hoort eigenlijk enkel lovende commentaren over deze simulator.

Op het uiteinde van het park kom je in de kids zone terecht, die in Dino thema heel mooi uitgewerkt is. Hier vind je onder ander een Octopus, een splash die verrassend nat is, en Bronto Jet, een Schwarzkopf klassieker. Bronto Jet is een leuk baantje die goed zijn snelheid erin houdt. Let enkel op bij de laatste bocht en rem, deze zijn erg ruw en bijgevolg pijnlijk.

Met deze kids zone hadden we de attracties van het park gezien, toen waren we al kort na de middag. Ideaal om de tijd door te brengen met nog enkele bis nummertjes op Diabolik en Hollywood Tower. Ook de Terminator simulator mocht zich op een bezoekje van ondergetekende verheugen, deze simulator/annex shooter is heel leuk gevonden, alleen is het soms niet duidelijk waar je precies moet schieten en wanneer je een leven verliest. Niettemin, dergelijke sim zou in menig Belgisch park zeker niet misstaan!

Movieland biedt ook enkele leuke shows aan. We begonnen met The Illusionist, een show gebaseerd op de gelijknamige film. De show is onderhoudend, maar als doorwinterde pretparkbezoeker is dit eerlijk gezegd een show van dertien in een dozijn. De show die Christian Farla in onder andere Phantasialand bracht was toch stukken beter van niveau.

Overdrive is dan weer wel een verrassend goede stunt show. Je bevindt je eigenlijk op de set van de film Overdrive. Je bent er getuige van enkele opnames van stuntscènes. Doorspekt met de nodige humor vliegt deze show letterlijk en figuurlijk voorbij!

Na deze show hebben we nog even tijd voor een verfrissend drankje, hoewel…??

Als afsluiter van de dag beslissen we de John Rambo Stunt Show bij te wonen. Deze show vindt eenmaal per dag plaats, omstreeks 17h00. Het is duidelijk dat het park deze show als hun misschien wel belangrijkste attractie beschouwt, getuige de vele reclames die ik eerder vernoemde. De show blijkt ook wel een zeker cult status te hebben, ook onder de lokale bevolking. Nogal logisch ook, als je weet dat deze show al een aantal jaren meedraait.

In de wachtrij van de show, even poseren (zoek de echte Rambo)

De show zelf dan. Van bij het binnenkomen wordt je onmiddellijk in de Rambo sfeer ondergedompeld; soldaten, guerrilla’s, of hoe u ze ook wenst te noemen patrouilleren vervaarlijk boven de ingangen en schelden bij gelegenheid de binnenkomende bezoekers uit (hopelijk voor de show).

De show duurt een kleine 40 minuten, maar verveelt geen minuut. De acteur die Rambo speelt lijkt als twee druppels water op de echte Rambo. Sommige scènes zijn, net als bij de Rambo films ook zalig bij het haar gegrepen, waardoor je de voorstelling eigenlijk constant met een nostalgische glimlach bekijkt. De stunts op het water zijn zeer leuk om te zien, en wanneer onze superheld ook nog eens verliefd lijkt te worden is het verhaal helemaal compleet.

Tot slot nog enkele sfeerfoto’s van doorheen het park;

Zelfs in de toiletten word ik niet gerust gelaten, die paperazzi toch…

Oei, het wordt tijd om het park te verlaten!

Nog een laatste blik op Diabolik terwijl we het park verlaten…

Conclusie; laat dit park zeker niet links liggen wanneer u in de buurt bent. Ik vond dit park veel familialer dan Gardaland. De sfeer kan je totaal niet vergelijken, het personeel is er op en top professioneel en super vriendelijk, bovendien werken ze goed door om het de bezoeker zo goed mogelijk naar hun zin te maken. Movieland beschikt met The Horror House, Diabolik, Magma 2.1, Kitt Superjet, Hollywood Tower, Police Academy,… over verschillende attracties van heel indrukwekkend niveau. Iets wat ik vooraf nooit gedacht had van dit topparkje.

 

Sfeerverslag: Matthieu Sayoen