Halloween in Europa-Park: griezelig, gruwelijk én gezellig

Overdag voor de families, maar ’s avonds voor de échte horrorfans

 

Als de 42 meter hoge koepel van Euro-Sat een oranje kleedje krijgt en verandert in de grootste pompoen ter wereld, dan is het weer Halloween-tijd in Europa-Park! Van 24 september tot en met 6 november kunnen bezoekers genieten van het bekende attractie-en showaanbod, maar ook van extra Halloween-versieringen en -evenementen. Is het overdag een beetje griezelig, op de alom vermaarde ”Horror Nights” gaat het er minder lief aan toe. Het evenement waaraan 270 acteurs deelnemen en waarvoor onder meer 75 liter filmbloed nodig is, beleeft dit jaar de 10de editie.

 

Griezelig én gezellig

De griezelweken in Europa-Park zijn geschikt voor jong én oud. Ze kondigen zich al van verre aan: de koepel van de indoor-achtbaan Euro-Sat is dan omgetoverd tot een gigantische pompoen.  De rest van het park is veranderd in een herfstlandschap;  hiervoor zorgen 180.000 (!!!) pompoenen , 15.000 chrysanten, 6.000 maïsplanten en 3.000 balen stro. Tel daarbij op de talloze skeletten, spinnenwebben, pompoencreaties, een bijzondere  verlichting en andere versieringen.

Ook enkele shows en de dagelijkse parade zijn aangepast aan het griezel-thema. Daarnaast is er voor de kinderen een Halloween-Plein met doe-activiteiten, zijn de draaiende Koffiekopjes veranderd in Griezelkopjes en rijdt de Feria Swing bij deze gelegenheid achteruit. Om kennis te maken met het fenomeen horrorhuis kunnen bezoekers (vanaf 12 jaar en onder begeleiding van een volwassene) een kijkje nemen in ‘Tenems Revenge’. Parkbezoekers beleven er overdag de mildere versie van dit ‘haunted house’.

Zelfs in de keuken van het park is het thema doorgedrongen: bloedrode Vampier-secco, Halloween-pizza en natuurlijk pompoen-soep. Wil je spaghetti eten, dan bestel je gewoon ‘gebraden spinnenbenen’. Wegens succes staat ook dit jaar (van 24 september t/m 1 november) “Spook me” op de planken.  Deze musical welke inbegrepen is in de toegangsprijs is gebaseerd op de figuren uit het Spookslot dat zich sinds 1982 in het park bevindt.

 

Vol programma tijdens de Festivalweken

Van 21 oktober tot en met 6 november vinden de Halloween-Festivalweken  plaats. De extra activiteiten zullen garant staan voor een flinke dosis kippenvel. Zo vindt iedere avond de spectaculaire show “Mysteria” plaats. Parkbezoekers kunnen deze show gratis bezoeken en getuige zijn  van bijzondere lichtshows en laser-projecties. Op 31 oktober wordt samen met radiozender SWR3 Duitslands grootste Halloween-Party georganiseerd. Terwijl bezoekers in verschillende attracties dansen op muziek van de dj’s, draaien andere bezoekers nog een rondje in de achtbanen die deze avond extra lang geopend zijn. Voor toegang tot de SWR-Party dient men vooraf tickets te kopen.

 

De gruwelijke Horror Nights

Is het Halloween-programma overdag nog geschikt voor de hele familie, dat kan niet gezegd worden van de ”Horror Nights”. Op vrijdag 13 mei (!) van dit jaar ontving Europa-Park hiervoor opnieuw de ScareCON Annual Recognition (SCAR) Award voor beste horror-event ter wereld. De “Horror Nights”eindigden daarmee vóór de Halloween Horror Nights van Universal Studios Florida (USA), Halloween in Walibi Belgium, de Halloween Fright Nights van Walibi Holland, het Halloween Horror Fest in Movie Park en Howl-O-Scream in Busch Gardens Florida (USA).

Tijdens de “Horror Nights” komt men oog in oog te staan met rondlopende zombies, griezels en andere wezens. Ook kan men de speciale ijsshow Horror on Ice VII bezoeken en attracties als Pegasus, Matterhornblitz en Fluch der Kassandra in het donker beleven. Om de avond af te sluiten is er op een aantal dagen vanaf 23.00 uur de Vampire’s Club met dj’s en dance-muziek. Het hoogtepunt van de ”Horror Nights” vormen echter de zes ‘haunted houses’. Onverschrokken bezoekers worden door deze doolhoven geleid en weten nooit wat hen te wachten zal staan. Ter gelegenheid van de 10e verjaardag is er een primeur: Atlantis Coastiality. Met een Samsung Gear VR bril beleeft men dan de duistere wereld achter de overdag zo liefelijke attractie Abenteur Atlantis.

De ”Horror Nights” zijn dit jaar op 25 dagen in de periode 21 september tot en met 5 november. Het evenement vindt op een speciaal terrein naast het park plaats. Kaarten dienen vooraf besteld te worden via www.horror-nights.de  Toegang voor 16 jaar en ouder.

 

Overnachten

Als men over de grootste schrik heen is, kan men lekker overnachten in de zachte bedden van de vijf bijzondere themahotels. Europa-Park heeft daarnaast nog een camping, ingerichte blokhutten, huifkarren en tipitenten. Overnachtingen zijn eenvoudig te boeken via www.europapark.com of via een reisbureau. TUI, Neckermann, Vrij Uit en Jetair (B) hebben Europa-Park in hun brochures opgenomen.