Slagharen opent eerste triple launch achtbaan van Nederland: Gold Rush!

Met Gold Rush opent Slagharen in 2017 een gloednieuwe achtbaan. De nieuwe achtbaan zal tot driemaal gelanceerd worden. Je gaat tweemaal overkop en behaald een maximumsnelheid van 90 km/u.

 

Slagharen onthulde vandaag alle details van de achtbaan die zal openen in 2017. De achtbaan zal gebouwd worden door de Duitse fabrikant Gerstlauer. De achtbaan is van het type infinity coaster. Voor het eerst krijgt Nederland hiermee een achtbaan die tot driemaal toe gelanceerd wordt, eenmaal achterwaarts en tweemaal voorwaarts.

 

 

De rit begint met een voorwaartse lancering om nadien achterwaarts gelanceerd te worden. Een laatste lancering aan 90 km/u brengt je naar de top van een 31 meter hoge tophat. Nadien ga je doorheen een Sling loop, over een enorme camelback en over het stationsgebouw. De rit eindigt na een overbanked helix in een dive loop.

De wachtrij zal doorheen de achtbaanconstructie lopen en het geheel kreeg een goudwinningsgebied uit 1848 als thema.  Per treintje kunnen 20 passagiers plaatsnemen.Dit maakt dat de achtbaan een capaciteit krijgt van 800 personen/u.

De achtbaan zal 400 meter lang zijn, iets korter dan de oude Thunderloop, maar door de triple lancering leg je in totaal een lengte van 620 meter af.

 

De bouw van de achtbaan begint al over enkele weken, op 3 oktober wordt namelijk de oude Thunderloop gesloopt.