Geen hoogterestricties meer voor nieuwe attracties in het Duitse Heide Park

In  een nieuwe toevoeging aan het ontwikkelingsplan voor het Duitse pretpark Heide Park werd de hoogtelimiet voor nieuwe attracties afgeschaft. Dit is bijzonder goed nieuws voor het park en ook voor de fans.

 

In een nieuwe vordering in het ontwikkelingsplan van Heide Park werd de hoogtelimiet voor nieuwe attracties afgeschaft. Dat geeft het park veel meer vrijheid bij het bouwen van nieuwe attracties in de toekomst. Sabrina de Carvalho, directeur bij Heide Park, vertelde dit nieuws in een interview met Böhme-Zeitung.

Dankzij deze afschaffing zullen we in de toekomst meer attracties kunnen verwachten die hoger liggen dan de hoogtelimiet van 15 meter. Het park wist in het verleden al wel hogere attracties te bouwen door slim te werk te gaan en nieuwe attracties in dieper gelegen gebieden te bouwen, maar nu dit ook niet meer hoeft kunnen we heel wat verwachten in het park.

Het park heeft momenteel drie attracties die ver boven die grens uitstaken. Scream, een Gyro Drop toren, een uitkijktoren en de houten achtbaan Colossos. Om deze attracties te bouwen moest het park in het verleden speciale vergunningen aanvragen, wat een hoop rompslomp met zich mee brengt.

Waar men wel rekening moet mee houden is de impact van toekomstige attracties op het landschap, dit wordt gemeten van op twaalf referentiepunten in het park.

 

Bron: Parkerlebnis

Foto: Heide Park