Futuroscope opent Europese primeur

Het Franse futuristische themapark Futuroscope zal eind dit jaar nog een nieuwe attractie openen. De nieuwe attractie wordt een vliegend theater die de bezoekers meeneemt op een buitengewone reis rond de wereld. De nieuwe attractie zal de naam “L’Extraordinaire Voyage” krijgen.

 

Via een reis rond de wereld treden de bezoekers in de voetsporen van Jules Verne en zullen de nieuwsgieren de wereld herontdekken. In een geweldige machine zullen de leerlingen de ontdekkingsreiziger volgen tijdens zijn spannende avonturen.

De nieuwe attractie is de eerste van zijn soort in Europa. Bezoekers stappen in een soort theater geplaatst op een robotarm. Deze robotarm kan alle kanten uitdraaien waardoor het vlieggevoel zeer goed tot zijn recht komt. Het theater is geplaatst voor een 6K-projectie scherm van 500 m².

De nieuwe attractie komt in een gebouw van 60 meter hoog. Het gebouw zal 20 meter de grond in gebouwd worden waardoor het 40 meter boven de grond zal uitsteken. Er zijn 217 buizen nodig met een diameter van 116 centimeter en een hoogte van 2 tot 35 meter om het project te realiseren. Al deze buizen samen zijn 5 kilometer lang.

De attractie zal het best te vergelijken zijn met Soarin’ in het Amerikaanse themapark Epcot, gelegen in het Walt Disney World Resort te Orlando. Ook Europa-Park in Duitsland heeft onlangs bekend gemaakt dat het volgend jaar een gelijkaardige attractie gaat openen.

 

 

Bron: Futuroscope, parkerlebnis