De Star Trek-achtbaan in Movie Park zal minstens twee keer overkop gaan

Het gaat razendsnel met de bouw van de nieuwe Star Trek-achtbaan in Movie Park Germany. De nieuwe achtbaan wordt de 2de hoogste attractie van het park en de hoogste achtbaan van Bottrop. Het is de allereerste keer in de geschiedenis dat een achtbaan het Star Trek-thema krijgt.

 

Eind augustus werden de eerste trackdelen geplaatst in het park en vervolgens werd er aan een gestaag tempo voortgewerkt. De laatste weken werd er enorm hard doorgewerkt en staat er al een heel deel van de achtbaan recht. Ondertussen zijn al zeker 2 inversies opgebouwd, maar de achtbaan is nog niet af.

 

“Star Trek: Operation Enterprise” wordt een gelanceerde achtbaan van de Duitse achtbaanbouwer Mack Rides die ook al instond voor de bouw van onder andere Pulsar (Walibi Belgium), Lost Gravity (Walibi Holland) en Dwervelwind (Toverland). De achtbaan zal een hoogte tussen de 33,3 en 45 meter krijgen. Vermoedelijk zal de Star Trek-attractie 38 meter hoog worden. De snelheid en de lengte van de baan zijn voorlopig nog niet bekend.

 

De bouw van het project kan je hier op de voet volgen.

 

 

Foto’s: Movie Park Germany, Alfred