Blackpool Pleasure Beach kondigt officieel de bouw van Mack achtbaan aan

Het was eerder al gelekt dat het Engelse Blackpool Pleasure Beach een achtbaan zou bouwen van Mack Rides. De achtbaan zal openen in 2018, maar de werkzaamheden in het park zijn al volop bezig. Vandaag deelde het park een filmpje met daarin de lay-out en een onride van de achtbaan.

 

Blackpool Pleasure Beach kondigde de bouw aan van een nieuwe achtbaan die opent in 2018. De constructeur van deze 19 miljoen euro kostende achtbaan wordt Mack Rides. De nieuwe achtbaan zal twee lanceringen bevatten, eentje vanuit stilstand, de tweede al rollend. De achtbaan wordt zo gebouwd dat ze vijf andere attracties kruist waaronder de megacoaster Big One, maar ook Steeplechase, Big Dipper, Pleasure Beach Express en Grand Prix.

 

 

 

De achtbaan zal een hoogte hebben van 27 meter en een daling van 22 meter. Tijdens de rit ervaar je 4.3G krachten, het ritje zal 2,30 minuten duren, aan een topsnelheid van 80 km/u. De achtbaan zal 1140 meter lang worden. Er komen twee inversies in de achtbaan, die momenteel de werknaam Construction 2018 kreeg.

Het park is al behoorlijk vol gebouwd, het was dan ook geen makkelijke opgave om deze achtbaan te laten passen in het geheel, maar liefst 44800 uren werd er besteed aan het ontwerpen van deze achtbaan.  Deputy Managing Director of Blackpool Pleasure Beach, Nick Thompson, vertelde dat men al vijf jaar aan deze nieuwkomer aan het plannen is.

 

Bron: Blackpool Pleasure Beach