Tweede Europese babypanda geboren in Weense zoo

In de Weense zoo kwam onlangs een babypanda op de wereld, op zich al een bijzondere geboorte aangezien deze diersoort moeilijk voortplant. Maar de geboorte is nog bijzonderder omdat deze babypanda voortvloeit uit de liefdesdaad en niet door kunstmatige inseminatie.

 

De nieuwe telg is al de vierde babypanda die op natuurlijke wijze in de zoo verwekt werd, een uniek feit binnen Europa. Op 23 maart paarden de panda’s en op 8 augustus kwam het kleintje op de wereld.

 

 

De babypanda is momenteel tien centimeter groot en weegt amper honderd gram. Babypanda’s hebben in de eerste weken van hun leven nog geen wit-zwarte pels maar zijn roze. Aangezien de baby nog te klein is, kan men momenteel het geslacht nog niet vaststellen.

“Yang Yang is een ervaren moeder en zorgt goed voor het nageslacht”, vertelt directeur Dagmar Schratter. “We moeten er rekening mee houden dat ongeveer 40 procent van de babypanda’s overlijd in het eerste levensjaar.”

 

 

De zoo slaagde er al in drie panda’s te kweken. Fu Long werd geboren op 23 augustus 2007 en zijn broer Fu Hu op 23 augustus 2010, Fu Bao op 14 augustus 2013. Deze verhuisden later naar China.

 

 

Bron en foto: Dierentuin Schönbrunn Wenen.