Terra Mítica houdt Magnus Colossus gesloten

Magnus Colossus, de houten achtbaan en tevens de blikvanger van Terra Mítica in Spanje is al maandenlang gesloten.

Sinds 2000 is Magnus Colossus de blikvanger van het Spaanse Terra Mítica. De houten achtbaan heeft een snelheid van maar liefst 92 km/u en is 1149,7 meter lang. Magnus Colossus werd gebouwd tegen de helling van de berg waar het park gevestigd is. Magnus Colossus is de 5de snelste houten achtbaan van Europa en de 6de langste houten achtbaan van Europa. De achtbaan werd in jaar 2000 gebouwd door de Amerikaanse achtbaanbouwer Roller Coaster Corporation of America en heeft een capaciteit van 1280 personen per uur. Maar wat blijkt nu, de indrukwekkende achtbaan is al maanden dicht.
Sinds de sluiting wordt er flink gespeculeerd dat de houten achtbaan een grote renovatie te wachten staat. Of dit het geval is blijft echter koffiedik kijken want Terra Mítica bevestigt niets. Wanneer de houten achtbaan Magnus Colossus weer heropent voor het grote publiek blijft dus een onbeantwoorde vraag.

 

Bronnen: rcdb