Slagharen maakt naam nieuwe achtbaan bekend

Zoals eerder vermeld sluit op 2 oktober de 37-jarige iconische achtbaan Thunder Loop. Wouter Dekkers, directeur van Slagharen had ons beloofd dat er een nieuwe achtbaan in de plaats ging komen.

Vandaag maakte Niels Dijkstra, Director of Sales & Marketing van Slagharen, de nieuwe naam bekend op Twitter. Gold Rush wordt de naam en zal gethematiseerd worden naar de 1848 goudkoorts in het Wilde Westen en zal een knalrode track krijgen. We kijken er naar uit om de achtbaan in 2017 uit te testen en jullie zullen de bouw hiervan kunnen volgen op onze website.

Slagharen laat het volgende weten over Gold Rush:

“In de Amerikaanse staat Californië komt een Gold Rush op gang als James W. Marshall op 24 januari 1848 goud vindt. Uit alle windstreken komen goudzoekers die met simpele technieken rivieren en beekjes afspeuren. De technieken verbeteren en kleine dorpen groeien uit tot steden. Voor het vervoer van goud worden nieuwe transportmethodes gebruikt, waaronder de stoomtrein. Hiervoor wordt een uitgebreid spoor- en station netwerk aangelegd.”

Het park laat ook nog het volgende weten: begin september meer details, zoals het baanverloop en technische specificaties te zullen vrijgeven.

 

Bron: Slagharen