Efteling ontvangt meer internationale bezoekers

De Efteling mocht in de eerste zeven maanden van dit jaar, dus tot het midden van de zomervakantie, opvallend veel buitenlandse bezoekers verwelkomen. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is in 2016 het aantal bezoekers uit België gestegen met 6%, uit Frankrijk met 35%, uit Duitsland met 27% en uit het Verenigd Koninkrijk met 23%.

 

Meerdaags verblijf

Bovendien kiezen steeds meer buitenlandse bezoekers voor een meerdaags verblijf, met overnachting in het Efteling Hotel of het vakantiepark Efteling Bosrijk. Deze stijging past binnen de (internationale) groeistrategie van het Nederlandse sprookjespark, waarbij Efteling Bosrijk recent werd uitgebreid met 400 bedden. In 2017 krijgt de Efteling een tweede vakantiepark, Efteling Loonsche Land, ook gelegen vlak naast het attractiepark met nog eens 1.000 extra bedden. De Efteling biedt dan in totaal verblijfsmogelijkheid voor 3.000 gasten.

 

Wereld van de Efteling

Sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952 is de Efteling uitgegroeid tot de grootste toeristische bestemming van de Benelux, met 4,68 miljoen bezoekers in 2015. De Efteling omvat naast het attractiepark ook het Efteling Hotel, het vakantiepark Efteling Bosrijk, het Efteling Theater, het Efteling Golfpark en vanaf 2017 het vakantiepark Efteling Loonsche Land. Nieuw dit jaar is het sprookje van Pinokkio in het Sprookjesbos.
De Efteling ligt net over de grens bij Breda, nog geen uurtje rijden van Antwerpen, en is ook buiten het zomerseizoen elke dag van het jaar open. Kinderen tot vier jaar genieten gratis toegang. Voor informatie of overnachtingen: tel. 0031 416 537 777 of www.efteling.com.