Nieuwe concepttekeningen voor nieuwe achtbaan Parc Astérix in 2017

Het Franse Parc Astérix zit niet stil, dit jaar opende het nog een nieuwe attractie, een Disk’O coaster genaamd Discobelix. In 2017 komt het park op de proppen met een nieuwe achtbaan, genaamd Pégase Express. Deze attractie zal worden gebouwd in het Grieke themagedeelte, net achter de attractie “Le cheval de Troie”.
De achtbaan zal gebouwd worden door de Duitse bouwer Gerstlauer. Het zou gaan om een stalen familieachtbaan met
een voorwaartse en een achterwaartse launch, gelijkaardig aan de attractie “FireChaser Express” in het Amerikaanse pretpark Dollywood.

Naar goede gewoonte in Parc Astérix zal de achtbaan een prachtig thema en verhaal meekrijgen. In dit geval zal de Griekse godin Medusa haar intrede doen. Volgens de officiële legende zou Medusa de woede van de godin Athena (godin van de wijsheid) hebben ontketend door in Athena’s tempel de liefde te bedrijven met Poseidon, de Griekse god van de zee. Als straf veranderde Athena de haren van Medusa in een nest van kronkelende slangen. Iedereen die Medusa recht in het gelaat aankeek, veranderde voortaan in steen. Je kan wel verstaan dat Medusa niet echt gelukkig hiermee was.

Het station wordt prachtig gethematiseerd met behulp van de witte bouwstijl die zo typerend is voor Griekenland.

 

De bezoekers zullen plaatsnemen in een wit-geel-blauw gekleurde trein met 10 karretjes in totaal. Op de voorkant hiervan (en aan de ingang van het station) staat een standbeeldje van het trotse paard Pegasus, het beroemde gevleugelde paard uit de Griekse mythologie. Wist je trouwens dat Pegasus ter wereld kwam uit Medusa’s bloed toen de held Perseus haar doodde. Zo, nu ken je ineens de verwantschap van dit paard in de attractie.

Nadat de trein het station heeft verlaten, komt deze na wat bochtenwerk terecht in de heilige tempel van Medusa. De godin is echter niet blij met de komst van deze bezoekers in haar heilige tempel en wordt enorm woest. Om te ontkomen aan haar woede, is er maar slechts 1 uitweg en dat is achteruit. In deze korte show zullen rook- en lasereffecten worden geïntroduceerd. De trein zal plots achterwaarts gelanceerd worden en zo het traject vervolledigen.

 

Bron: Androland