Fabbri Group stelt nieuw attractietype voor

De Italiaanse bouwer “Fabbri Group”,  voornamelijk bekend voor zijn boosterattracties. Deze zijn vooral te vinden op de kermis, maar ook enkele pretparken bezitten er eentje in hun attractie-aanbod, denk hierbij aan het Finse Powerpark. Nu komt Fabbri met een nieuwe variant van deze populaire attractie.

 

Deze nieuwe variant krijgt de naam “Sky Walking”, maar waar zit nu het grote verschil in vergelijking met de boosterattractie? We kunnen stellen dat de Sky Walking zich meer zal richten op families, terwijl een booster zich voornamelijk richt op personen die een adrenaline kick zoeken.
Nog een verschil zijn de gondels.

 

Bij de meeste boosterattracties zit je met 4 personen in 1 gondel (rug aan rug), terwijl je stevig rond de as draait. Bij de Sky Walking zal men gebruik maken van een grote glazen gondel waarin 32 bezoekers kunnen plaatsnemen. Men kan gebruik maken van de beschikbare zitjes, maar ook staan tijdens de rit is mogelijk. Zoals je al kan vermoeden gaat de Sky Walking niet zo snel als zijn broertje, de Booster. De beweging die de 78m lange arm maakt (grote versie), waaraan de glazen gondel bevestigd is, maakt wel dezelfde beweging (weliswaar aan een langzamer tempo).

sky-walking-fabbri-group-konzeptgrafik-620x350

Aan elk uiteinde van deze arm zal een gondel bevestigd worden. Er zal ook een kleinere versie op de markt komen, deze zal 59m hoog worden en plaats bieden aan 24 bezoekers. Vanuit de glazen gondel zal men de omgeving in 360° kunnen aanschouwen. Een leuk detail is dat deze gondel ook een glazen vloer zal hebben, zodat je recht naar beneden kan kijken.

 

 

Bron: Parkerlebnis