Cacahuète Express is de nieuwe achtbaan voor het Franse Parc Fenestre

Het Franse pretpark Parc Fenestre gelegen in het midden van Frankrijk, heeft er een nieuwe achtbaan bij. De achtbaan vervangt de oude rollercoaster van het park die eind vorig jaar haar laatste rondjes draaide.

 

 

De nieuwe achtbaan heeft de naam Cacahuète Express gekregen en is een familie achtbaan. De achtbaan werd gebouwd door de Franse achtbaanbouwer Soquet en is 500 meter lang. Op de voorkant van de trein staat een ezel, de mascotte van het park. In Cacahuète Express kunnen kinderen vanaf 95 centimeter onder begeleiding van een volwassene. Vanaf 120 cm mogen de kinderen er alleen in. De nieuwe achtbaan vervangt Chenille Fantastique, de oude achtbaan van het park. Chenille Fantastique was eveneens een familie achtbaan van Soquet die van 2004 tot 2015 in het park stond. Daarvoor stond de achtbaan van 1981 tot 2003 in het Franse pretpark Le Pal. De 34 jaar oude baan was toe aan vervanging en dus mocht Soquet hun creativiteit weer naar boven halen.

Parc Fenestre is een klein parkje in het midden van Frankrijk. Het park heeft een aantal attracties, naast de achtbaan is de vrije valtoren de grootste attractie van het park. Voor het park zelf hoef je niet te betalen, het park werkt met een token systeem. De vrije val toren is 1 token en voor de achtbaan heb je twee tokens nodig.

 

Bronnen: rcdb, Parc Fenestre

Foto’s: Parc Fenestre