Bobbejaanland ontvangt wereldberoemd acrobatengezelschap Les Farfadais

Het Franse acrobatengezelschap Les Farfadais is in juli en augustus te gast in Bobbejaanland. Water, lucht en aarde staan centraal tijdens ‘Harmony’, hun nieuwste show die het publiek met een mix van acrobatie en opblaasbare creaties inpakt. Een niet te missen, adembenemende en sprookjesachtige voorstelling voor jong en oud!

De show neemt het publiek dagelijks mee op reis naar een wereld van mythologische en fantastische figuren. Alexandre Haffner, die samen met zijn broer Stephane het acrobatengezelschap oprichtte in 1998, zorgt in de Arena samen met 6 andere acrobaten tot en met 28 augustus tweemaal per dag voor een kleurrijk en sfeervol luchtspektakel. Het pretpark maakte van de winter gebruik om de Arena om te bouwen tot een locatie die aangepast is voor elk soort show.

“Harmony is op maat gemaakt voor Bobbejaanland,” zegt Alexandre Haffner. “In 25 minuten krijgt het publiek enkele van onze absolute topacts te zien. Naast deze acts en de door mezelf ontworpen kostuums, ontwikkelden we ook indrukwekkende opblaasbare creaties gemaakt van parachutestof en zeildoek voor de show.”

“Begin dit jaar hebben we werk gemaakt van de verbouwing van de Arena,” legt Peggy Verelst, commercieel directeur van Bobbejaanland, uit. “Na de succesvolle paardenshows van de voorbije jaren hebben we besloten om er een polyvalente ruimte met een betonnen vloer van te maken, waardoor we de komende jaren op het vlak van shows werkelijk alle richtingen uit kunnen. De komst van Les Farfadais is alvast een uitstekend begin. We kennen het acrobatengezelschap trouwens van de gewaardeerde Peter Pan show in het Italiaanse park Mirabilandia dat net zoals Bobbejaanland ook tot de Parques Reunidos Group behoort.”

Les Farfadais, opgericht door de broers Haffner in 1998, is actief op internationaal vlak. Het gezelschap was de voorbije jaren te bewonderen tijdens grote sportevenementen (o.a. de winterspelen van Turijn, intensieve samenwerking met het Stade de France in Parijs,…), op straatfestivals (Milaan, Barcelona,…), in attractieparken (Disneyland Parijs of Mirabilandia in Italië) en op cruiseschepen. Daarnaast werden recent ook grote opdrachten uitgevoerd in het kader van tv-shows (Le Plus Grand Cabaret/France2, Téléthon/France3, StarAcademy). Het gezelschap groeide uit tot een internationale groep acrobaten. In september zorgen ze – in de kostuums van Jean Paul Gaultier – voor spektakel tijdens The One Grand Show in het statige Friedrichstadt-Paleis in Berlijn.

De show vindt dagelijks plaats om 13u en 14u in de Arena.