Zo zal het hotel van Plopsaland De Panne er uit zien

Plopsa heeft vandaag concept-arts vrijgegeven voor het toekomstige hotel. Op de concept-arts kunnen we zien welke sfeer het hotel zal uitstralen en hoe de thematisering gedaan zal worden. Het hotel zal naast Plopsaland De Panne komen te liggen en moet af zijn binnen enkele jaren.

 

 

In het hotel komen 120 kamers waar in totaal 350 personen tegelijk zullen kunnen slapen. De plannen zijn zo ontworpen dat uitbreiding van het hotel mogelijk is. In het hotel komt ook een restaurant waar zowel hotelgasten als niet-hotelgasten kunnen eten. Hier kunnen in totaal 750 personen tegelijk eten. Plopsaland De Panne is het meest bezochte pretpark van België en hoopt in de toekomst met het hotel de bezoekersaantallen nog verder te kunnen verhogen tot 2 miljoen bezoekers per jaar. Het gehele project zal 16 miljoen euro kosten.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het hotel in 2010 al geopend zou zijn, maar het project liep aanzienlijke vertragingen op. Voor de bouw van het hotel moest er immers een stuk grond van 1 hectare omgevormd worden van dagrecreatiezone naar verblijfrecreatiezone. Deze procedure nam maar liefst 5 jaar in beslag waardoor er gedurende al deze tijd ook niet begonnen kon worden met de bouw. Tot overmaat van ramp bleek dat een klein deel van de plannen, buiten het aangepaste plan viel, waardoor er opnieuw een administratieve rompslomp volgde. Aangezien het project steeds meer vertraagd werd en de vraag naar overnachting groter werd, besloot Plopsa vorig jaar de geplande 80 kamers meteen te verhogen naar 120 kamers.

 

Foto’s: Plopsa

Bron: Themeparkfreaks, plopsafans