Stewardessen gaan uitdaging Ferrari World aan

Ferrari World opende onlangs de achtbaan Flying Aces, een achtbaan gebouwd door Intamin Amusement Rides.  De achtbaan heeft een wereldrecord houdende non inverted looping.

 

Flying Aces is een van de drie nieuwe achtbanen die het park wil aanbieden, maar wel de enige daarvan die momenteel al geopend is. Flying Aces werd gebouwd door Intamin Amusement Rides. Een bouwer die bekend staat voor het bouwen van straffe achtbanen, die wereldrecords breken. Zo heeft deze achtbaan het wereldrecord van hoogste non inverted looping op haar naam staan. Het park heeft nog een tweede achtbaan van deze bouwer die al enkele jaren een snelheidsrecord heeft. Formula Rossa, deze achtbaan wordt gelanceerd aan een snelheid van 240 km/h.

 

 

Onlangs werden de stewards en stewardessen van Etihad Airways uitgedaagd om een ritje te maken op de record houdende achtbaan. Niet geheel toevallig aangezien de achtbaan een luchtvaart achtergrond heeft.  Flying Aces werd geïnspireerd op de Italiaanse ‘ace of aces’, graaf Francesco Baracca, een beroemde Italiaanse piloot van de jaren 1900. Enzo Ferrari nam van deze legendarische persoon het bekende logo met het paard over. De achtbaan zal in teken staan van het vliegtuig van Francesco Baracca. Tijdens de achtbaanrit moeten de gasten het gevoel krijgen een vlucht te maken in een vliegtuig.

Flying Aces heeft een hoogte van 62 en een lengte van 1500 meter. Tijdens het ritje wordt een topsnelheid behaalt van120 km/u. De record brekende non inverted looping heeft een hoogte van 52 meter. Je krijgt maar liefst 5G aan G-kracht te verwerken.