M&Ds Scotland’s Theme Park vervangt Space Coaster door nieuwe achtbaan

Het Schotse pretpark M&Ds Scotland’s Theme Park gaat een nieuwe achtbaan openen. Het pretpark gelegen in het Noorden van het Verenigd Koninkrijk heeft haar Space Coaster ingeruild voor een Spinning Wilde Muis van Fabri.

 

De nieuwe achtbaan werd gekocht van de Engelse kermisexploitanten Taylor, Matthew & Douglas en heeft de naam Mad Mouse gekregen. Mad Mouse is een Spinning Mouse van de Italiaanse achtbaanbouwer Fabri. De achtbaan staat op een oppervlakte van 30 meter op 19 meter en heeft een capaciteit van 600 personen per uur. De Wilde Muis achtbaan is voorzien van draaiende karretjes. Het is niet de eerste keer dat Mad Mouse in een pretpark terecht komt. In het Engelse pretpark Bayside Fun Park draaide de achtbaan in 2012 ook al haar rondjes.

Mad Mouse vervangt de achtbaan Space Coaster die van 2006 tot en met 2015 in het park stond. Space Coaster is gebouwd door een andere Italiaanse firma, Pinfari. De achtbaan werd 3 keer verplaatst in het park en had buiten de naam Space Coaster nog 2 andere namen in het verleden, namelijk “Cobra” en “Express”. De Space Coaster was 11 meter hoog en behaalde een snelheid van 45km/u.

M&Ds Scotland’s Theme Park heeft in totaal 5 achtbanen. Buiten de Spinning Wild Mouse (Mad Mouse) staan er dus nog 4 andere achtbanen in het park. De spectaculairste is Tornado, een inversie coaster van Pinfari met in totaal 2 verticale loopings. De achtbaan heeft een hoogte van 24 meter en behaald een snelheid van 72km/u. Een andere spectaculaire achtbaan is Tsunami, deze achtbaan heeft eveneens twee inversies en is ook gebouwd door Pinfari. De achtbaan behaald een topsnelheid van 61,2km/u en is 20 meter hoog. De andere twee coasters zijn gericht naar de families. Runaway Mine Train is een achtbaan van de vrij onbekende bouwer Barbisan. De achtbaan die al van 2002 in het park staat, werd in 2007 veranderd door Fabri. Fabri veranderde de bandenlift naar een traditionele lift-hill en de trein met draaiende karretjes werd vervangen door een gewone trein met gewone karretjes. Tot slot staat er nog een Big Apple achtbaan in het park met gelijknamige naam. Deze Big Apple werd eveneens gebouwd door Pinfari.

 

Bronnen: rcdb, coaster-count