Religieus Ark van Noach themapark in opbouw

Een radicale predikant is momenteel bezig met een homofoob, religieus pretpark te bouwen in de Amerikaanse staat Kentucky. Medewerkers van het pretpark moeten een geloofsverklaring ondertekenen waarin ze verklaren dat ze geloven in God. Ze moeten eveneens verklaren dat homofobie een zonde is, dat de wereld nog maar 6000 jaar oud is en dat alles wat in de Bijbel staat, de waarheid is.

 

Het gehele project dat momenteel wordt opgebouwd, heeft de naam ‘Ark Encounter’ gekregen en wordt volledig in de vorm van de Ark van Noach gebouwd volgens de afmetingen die in de Bijbel staan. Naast de gigantische Ark van 7 verdiepingen hoog en 200 meter lang moet er ook nog een replica van de Toren van Babel komen. Verder is er ook nog een ommuurde Stad voorzien, een kopie van een Midden-Oosters dorp uit de eerste eeuw na Christus, een restaurant, souvenirwinkeltjes en andere attracties.

De drijvende kracht achter het project is de Australische Ken Ham, een voormalig wetenschapper die in Kentucky woont. Ham is een van de meest invloedrijke religieuze leiders van de Amerikaanse Bible Belt. 22 jaar geleden richten hij ‘Answers in Genesis’ op, een kerkgemeenschap die het creationisme aanhangt, (creationisme is de religieus geïnspireerde overtuiging dat de aarde door God gemaakt is).

Voor de creatieve kant van het project heeft Ken Ham de hulp ingeroepen van de voormalig Universal-pretpark ontwerper Patrick Marsh, die zelf ook aanhanger is van de religieuze gemeenschap Anwsers in Genesis.

Ham zelf gelooft dat zijn religieus pretpark jaarlijks 2 miljoen mensen zal trekken, verspreid over heel de wereld. Ark Encounter moet al in juli de deuren openen voor het grote publiek. Wie zich afvraagt waar Ham al het geld vandaan haalt om dit miljoenen project te financieren… Ham haalt dit geld uit donaties van zijn trouwe volgelingen, zijn boekenverkoop en geld dat hij krijgt via zijn radiotalkshows.

 

Bron: hln

Foto’s: Ark Encounter