Opening Wildfire in Kolmarden last minute uitgesteld

De laatste dagen waren alle ogen gericht op Kolmarden in Zweden, want daar zou de allereerste Europese houten achtbaan van RMC met inversies openen. Het project kende al wat tegenslagen, maar het park bleef volhouden dat de achtbaan vandaag zou openen. Helaas kwam er eerder deze dag een mededeling op de facebookpagina van het park dat dit niet het geval zou zijn.

 

Wildfire is een waar prestige project voor Kolmarden. Deze houten achtbaan, gebouwd door RMC, zal de eerste achtbaan van dit bedrijf in Europa worden. Wildfire bevat drie inversies, wat evenveel is als het aantal inversies op Outlaw Run in Silver Dollar City (het meest aantal inversies op een houten achtbaan ter wereld).

Wildfire kende al heel wat tegenslagen tijdens het bouwproces. Eerst werd de vergunning ingetrokken door tegenstand van milieuactivisten en later volgde een staking in de bouwsector. Het park bleef toch alle vertrouwen hebben dat de deadline gehaald kon worden.

Vlak nadat de laatste trackdelen werden geplaatst vonden onmiddellijk de eerste testritten plaats.

Maar vandaag, de dag dat de grote opening zou plaatsvinden, kwam er op de facebookpagina van het park de melding dat Wildfire niet kon geopend worden.

“Wildfire zal vandaag niet kunnen openen. Dit omwille van een technisch probleem bij één van de treinen. Wat er precies mis is weten we momenteel niet, maar we volgen de richtlijnen op van de bouwer. We betuigen onze spijt aan diegenen die hoopten om vandaag een ritje te maken,we verwachten dat de opening minstens 3 tot 5 dagen zal uitgesteld worden.”

Het is voor RMC niet de eerste keer dit jaar dat een achtbaan niet kon openen op de verwachtte openingsdag. Ook Lightning Rod in dollywood (V.S.A) kon niet tijdig openen. Bij Lightning Rod lag het probleem bij het lanceringssysteem.

 

Bron en foto: Kolmarden