Opening nieuwe horrorattractie in Movie Park Germany

Bijna een jaar voorbereiding wordt op 19 juni eindelijk bekroond, wanneer Movie Park Germany haar nieuwste attractie “The Walking Dead Breakout” opent. “We kunnen nauwelijks wachten om te laten zien wat we hier in de afgelopen maanden hebben opgezet”, vertelt algemeen directeur Thorsten Backhaus verheugd. Op 700 vierkante meter is de wereld van “The Walking Dead®“ nagebouwd; één van de meest populaire en succesvolle Amerikaanse tv-series wereldwijd. Ondoden, oftewel de ‘walkers’, zitten hier de bezoekers live en levensecht op de huid. Een griezelbeleving op topniveau. “We merkten dat er vraag was naar een permanent geopende horror-attractie. Toen we in februari het nieuws over de komst van de nieuwe attractie bekendmaakten, sloeg dit op Facebook  in  als een bom. Meer dan 2,2 miljoen bereikte mensen en meer dan 105.000 likes, reacties en gedeelde berichten. Dat gaf wel de bevestiging dat ons idee een schot in de roos was”, aldus de algemene directeur.

 

Sinds de aankondiging op Facebook en de start van de bouwfase in februari is er veel gebeurd. 1400 vierkante meter aan plaatmateriaal, 4,5 kilometer aan balken en 500 liter verf werden gebruikt voor de wanden. “In totaal zijn er meer dan vijftien ruimten ontstaan die tot in de kleinste details getrouw zijn aan de originele locaties, chronologisch aan de verschillende seizoenen van de serie. Bijvoorbeeld het ziekenhuis uit het eerste   seizoen,maar ook de gevangenis en Terminus, allemaal in nauwe afstemming met de Amerikaanse zender AMC en de Duitse betaal-tv zender FOX”, legt Thorsten Backhaus uit. Drie kilometer kabel, 70 schijnwerpers en 30 luidsprekers zorgen ervoor dat de gasten niet alleen visueel de wereld van de ondoden betreden, maar ook akoestisch. “Onze in april gecaste medewerkers bereiden zich al vanaf begin juni op hun rol als Walker voor. Zij hebben bijvoorbeeld toneelspel en schminken op hun programma.” Hierdoor klopt alles perfect wanneer vanaf 19 juni de eerste gasten door de nieuwe attractie lopen.

 

Bij de realisatie was onder andere Jora Entertainment betrokken. Dit Nederlandse bedrijf is gespecialiseerd in de conceptualisering en productie van horror-attracties. Als bekende in deze branche hebben zij in verschillende attractieparken al eerder succesvolle Halloweenconcepten opgezet. In Movie Park Germany voor het eerst ook met een filmlicentie.

The Walking Dead Breakout is niet alleen uniek in Duitsland, maar ook in de geschiedenis van het park. “Jarenlang boden wij alleen horror in oktober tijdens ons Halloween Horror Feest. Inmiddels bevinden we ons hiermee in het achttiende jaar en zijn we het grootste event in deze soort in Europa. De continu groeiende respons maakt duidelijk dat hier veel vraag naar is. Daarom komen griezelfans niet alleen meer op enkele dagen in oktober aan hun trekken, maar het hele parkseizoen door”, zegt de bedrijfsleider. De nieuwe attractie is onderdeel van de strategie van Duitslands grootste film- en attractiepark om een uitgebalanceerd portfolio te bieden voor zowel gezinnen als jongeren. “In een van buiten niet inzichtelijk gebied kunnen vanaf 19 juni alle horrorfans vanaf 16 jaar zich een extra dosis adrenaline laten verstrekken.” De meerprijs bedraagt vijf Euro.

 

Movie Park Germany

Onder het motto ‘Hoera, ik ben in de film!’ biedt Movie Park Germany haar bezoekers sinds 1996 shows, attracties en evenementen rondom het thema film. Op een terrein van ca. 45 hectare kun je compleet opgaan in de filmwereld en de 40 verschillende attracties staan garant voor spanning, entertainment en adrenalinekicks. Duitslands grootste film- en attractiepark is een bijzondere belevenis voor jong en oud en heeft sinds 2006 het predikaat ‘OK voor kids – veiligheid voorop’ van de technische keuringsdienst TÜV NORD. Met het in Europa unieke Nickland en zijn populaire tv-helden zoals Sid en zijn vrienden uit Ice Age, Spongebob, Cosmo en Wanda is dit film- en attractiepark de ideale bestemming voor gezinnen.

 

Foto’s: Movie Park Germany

Filmpje: Looopings