Nieuwste generatie treinen van Vekoma onderweg naar Energylandia

De eerste nieuwste generatie treinen van Vekoma, speciaal bedoeld voor hun thrill coasters, zijn onderweg naar het Poolse pretpark Energylandia. De speciaal ontworpen treinen zullen geplaatst worden op de nieuwe gelanceerde achtbaan die er binnenkort zal openen.

 

De nieuwe generatie treinen moeten meer comfort en vrijheid bieden aan de inzittenden. Hierdoor zal de ervaring nog fantastischer worden. Elke trein zal 4 bakjes hebben. Per bakje zijn er 2 rijen van 2 personen, goed voor 16 personen per trein.

De gelanceerde achtbaan waarvoor de treinen bedoeld zijn, zal de naam Rollercoaster Formula 1 krijgen. De achtbaan zal een snelheid behalen van 80km/u in 2 seconden. Rollercoaster Formula 1 is 25 meter hoog en 500 meter lang. Tijdens de rit krijgen de inzittende naast de lancering nog 3 inversies voorgeschoteld, een Sidewinder en twee Corkscrews.

Rollercoaster Formula 1 wordt al de 7de achtbaan van het park in amper drie jaar tijd. Het zeer jonge pretpark opende de deuren op 14 juli 2014 met drie achtbanen. Het waren vooral achtbanen voor de kleinste onder ons met een Big Apple en een kleine achtbaan van de SBF Visa Group.  Voor de families stond er naast alle gewone attracties in het park ook een Wilde Muis achtbaan, eveneens van SBF Visa Group.

 

In 2015 opende het park opnieuw 3 nieuwe achtbanen en deze keer gingen ze de ruigere kant op. Energylandia ging aankloppen bij Vekoma en kon een mooie deal sluiten met de bestelling van de drie nieuwe achtbanen. Een Junior Coaster “Energuś Roller Coaster” werd toegevoegd aan het aanbod. Er kwam een Suspended Family Coaster “Dragon Roller Coaster” die een kloon is van Orkanen in Djurs Sommerland en gethematiseerd werd naar draken. Op 12 september opende de tot nog toe spectaculairste achtbaan van het park, een Suspended Looping Coaster “Roller Coaster Mayan” met nieuwe Vekoma treinen zonder vervelende schouderbeugels.

 

Dit jaar zal er dus opnieuw een grote achtbaan van Vekoma gebouwd. Ondertussen heeft het park ook al bekend gemaakt dat men een nieuwe houten achtbaan heeft gekocht bij Great Coasters International. Wanneer die juist zal openen is nog niet bekend gemaakt, maar men vermoed dat deze gepland staat voor 2017.

 

 

Bron en foto: Vekoma