Na lang wachten werd Lightning Rod officieel geopend in Dollywood

Na maandenlang uitkijken kunnen de bezoekers van Dollywood een ritje maken op de nieuwe achtbaan Lightning Rod. De achtbaan kende sinds 23 mei al soft openingen. Maar is sinds 13 juni officieel geopend.

 

Lightning Rod werd gebouwd door Rocky Mountain Construction. Het is behalve de snelste houten achtbaan ter wereld ook de allereerste houten achtbaan met een lancering. Tijdens de rit word je gelanceerd op de steile lifthill, waarop een bochtig parcours volgt dat aan hoge snelheid afgelegd wordt. Lightning Rod behaalt een topsnelheid van 117,5 Km/h. De achtbaan heeft een lengte van 1158,2 meter.

 

 

Dollywood heeft nu al een behoorlijk iconische status in de amusementsindustrie. Met Lightning Rod krijgen ze er een achtbaan bij, die ongetwijfeld een icoon zal worden de komende jaren. Rollercoasterenthousiastelingen van over de hele wereld zijn bijzonder enthousiast over deze nieuwe aanwinst van het park.

 

Foto: Dollywood