Na Flying Coaster nu ook een 4D-achtbaan voor Nagashima Spa Land

Het Japanse toppretpark Nagashima Spa Land zal tegen 2017 een nieuwe achtbaan bouwen. De nieuwe achtbaan zal de naam Arashi krijgen en wordt een 4D-achtbaan van de Amerikaanse achtbaanbouwer S&S Worldwide.

 

Arashi zal een hoogte krijgen van 36,6 meter en een daling van 16,5 meter. Tijdens de rit van 310,6 meter zal er een maximale snelheid van 61,2km/u behaald worden. De achtbaan wordt een zogenaamde 4D-Coaster van het model ‘Free Spin’ gebouwd door S&S Worldwide.

Een 4D-achtbaan is een achtbaan waarbij de karretjes niet boven de track hangen, maar aan de zijkanten. Deze karretjes kunnen vrij ronddraaien op de horizontale as, waardoor de inzittenden verschillende keren over kop gaan tijdens de rit. Bij de Free Spin van S&S Worldwide zijn er bepaalde punten op de track waarbij de karretjes nog eens extra worden aangedreven om over kop te gaan waardoor ze dus een mix hebben van aangedreven en vrij ronddraaien.

Arashi zal de 3de S&S Free Spin Coaster ter wereld worden. Vorig jaar opende de eerste S&S 4D-Coaster in het Amerikaanse pretpark Six Flags Fiesta Texas als Batman The Ride. Dit jaar opende in Six Flags Great Adventure de tweede S&S 4D-Coaster die de naam Joker kreeg. De Free Spin Coaster van S&S Worldwide is een variant op de ZacSpin Coaster van de Zwitserse achtbaanbouwer Intamin Amusement Rides. Deze achtbanen lijken zeer hard op elkaar, het belangrijkste verschil is dat hier de rotatie volledig gebeurt op zwaartekracht en dus niet aangedreven is. Van de ZacSpin Coasters werden er 4 gebouwd.

Voor Nagashima Spa Land wordt het al de 13de achtbaan van het park. In 2015 opende het nog Acrobat, een Flying Coaster van de Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard. De spectaculaire achtbaan behaald een snelheid van 90km/u en gaat 4 maal over kop. De achtbaan is 43 meter hoog en heeft een lengte van 1021 meter.

Verder is Nagashima Spa Land bekend voor Steel Dragon 2000, met een lengte van 2,5 kilometer is het de langste achtbaan ter wereld. De houten achtbaan White Cyclone wordt door velen dan weer aanzien als de mooiste houten achtbaan ter wereld, foto’s van dit pareltje kan je bekijken in het sfeerverslag van Themeparkfreak Jos die vorig jaar naar het park reisde.

Arashi is het Japanse woord voor ‘Storm’. De nieuwe achtbaan zal dus draaien rond een grote storm. De voorziene opening van Arashi is de lente van 2017.

 

Bron: rcdb