Interview: Isabelle Willemsens – Disneyland Paris

De meeste onder ons zijn ongetwijfeld wel eens in Disneyland Paris geweest. Het park biedt de bezoeker heel wat leuke attracties en shows. Wie herrinert zich Rock N’Roller Coaster, Tower of Terror, de Pirates of the Caribbean darkride of Space Mountain niet? In 2014 opende het park nog een grote attractie, genaamd “Ratatouille: L’Aventure Totalement Toquée de Rémy”, een darkride rond de gelijknamige film. Wij zijn uiteraard ontzettend benieuwd wat de toekomst brengt voor Disneyland Paris. Daarom hadden de Themeparkfreaks een aangenaam interview met Isabelle Willemsens, het hoofd van het Belgisch-Luxemburgse Marketing & Sales kantoor voor Disney Parks & Resorts.

 

TPF : Goede morgen. Ik ben zeer verheugd hier aanwezig te mogen zijn.

Isabelle Willemsens:  Dank je. Welkom op ons  Disney kantoor.

 

TPF : Wat is jouw exacte functie binnen de “The Walt Disney Company”?

Isabelle Willemsens: Als het hoofd van  het Belgisch-Luxemburgse Marketing & Sales kantoor voor Disney Parks & Resorts is het mijn taak om uiteraard zoveel mogelijk mensen warm te maken om een bezoekje te brengen aan één van de Disney parken of Cruises. In samenwerking met ontelbare touroperators is het onze missie om de reis van de klant tot in de puntjes te verzorgen. Ook de ticketverkoop voor de parken en shows valt onder onze bevoegdheid.
Wij verkopen als het ware de magie van Disney.
Disneyland Paris is eigenlijk een themapark, niet zozeer een pretpark (zoals gebruikt in de klassieke zin van het woord). Het verschil is hier dat de beleving centraal staat. Door een mix van shows, figuren, attracties, decoraties en muziek aan te bieden aan de bezoeker proberen wij dit geheel vorm te geven.

Om dit Europees/wereldwijd mogelijk te maken heeft zo goed als elk land (waar er uiteraard een markt bestaat voor Disney producten) zijn eigen Disney hoofdkwartier. Bij ons is dit in Brussel gevestigd.  Bij het onstaan van het themapark Disneyland in Paris (1992), was dit heel anders, toen was er maar 1 hoofdkantoor voor heel Europa.

Verder staan wij ook in voor de verschillende reclamecampagnes op radio, televisie en andere media kanalen.  Ook de pers wordt door ons ontvangen en voorzien van de nodige informatie.

 

TPF : Hoe bent u in de pretparkbranche terecht gekomen ?

Isabelle Willemsens:: Ik werkte destijds als Marketeer bij een mediagroep in Amsterdam, toen ik plots gecontacteerd werd door een headhunters bureau met de vraag of ik het zag zitten om voor Disneyland Paris te komen werken ? Die kans liet ik natuurlijk niet onbenut en zo ben ik in de branche beland.

 

TPF : Wat geeft jouw het meeste voldoening in de uitoefening van jouw job ?

Isabelle Willemsens: Ik werk samen met een geweldig team dat het mogelijk maakt dat iedereen kan genieten van de Disneyland Paris magie, ongeacht de leeftijd. Als ik bijvoorbeeld de kinderen zie glimlachen als ze een prinsesenkostuum dragen of een stoer piratenpak, dat geeft me enorm veel voldoening. Wie kan er zeggen dat hij of zij magie verkoopt (lacht)?


TPF : Wat is je favoriete attractie in Disneyland Paris ?


Isabelle Willemsens:: Dat zijn er 2, de eerste is Tower of terror, telkens ik daar op ga, krijg ik nog steeds leuke kriebeltjes in de buik. De tweede is een show, namelijk de ‘Disney Dreams’ show op het centraal gelegen kasteel, deze geeft me nog steeds kippenvel.

 

TPF : Kan je ons even wat meer vertellen over de Disney Cruiseschepen?

Isabelle Willemsens:: Zeer zeker, momenteel hebben we 4 verschillende Disney-cruiseschepen onder ons beheer. Het vijfde is reeds in de maak. In Europa vertrekt er eentje vanuit Barcelona en neemt je mee doorheen het Middellands zeegebied. De andere schepen varen voornamelijk in Noord- en Midden Amerikaanse vaargebieden zoals Alaska en de Bahama’s. Binnenin vindt je verwijzigingen naar Disney. Elk schip is trouwens voorzien van een zwembad en een waterglijbaan.

 

TPF : Het is ons niet ontgaan dat er heel wat renovatiewerken momenteel gebeuren in Disneyland Paris. De opvallendste is uiteraard die aan Big Thunder Mountain, de Runaway Mine Ride van het park. Wat mogen we hier verwachten ?

Isabelle Willemsens:: Heel de attractie wordt inderdaad stevig onder handen genomen, zowel de wachtrij als de achtbaan, gevolgd door de berg en het meer. Alle decoratie elementen krijgen een grondige opknapbeurt. De track zal voorzien worden van een nieuw controlesysteem dat het mogelijk moet maken om de besturing door de castmembers nog vlotter te kunnen laten verlopen. Dit kan dan weer resulteren in een hogere capaciteit.
Wij kunnen bevestigen dat helemaal op het einde van de rit, de bezoekers zich binnenkort mogen verwachten aan een nieuw scene met enkele special effects waaronder een explosie. In December 2016 zal de attractie opnieuw openen voor het grote publiek.

 

TPF : Onlangs kreeg “Space Mountain: mission 2” ook een herziening, wat is hier exact gebeurd?

Isabelle Willemsens:: Alles kreeg een nieuw likje verf. Ook werden er enkele special effect toegevoegd. Naast de gewone wachtrij werd er een single riders line toegevoegd aan het geheel. Wanneer er lege plaatsen overblijven op een attractie, worden deze met bezoekers uit de single riders-rij ingevuld. Het is dus de bedoeling om de attractie steeds op maximumcapaciteit te laten draaien en daarmee de wachtrijlengte steeds zo kort mogelijk te houden.

De single riders-rij heeft als voordeel dat je hier (meestal) minder lang moet aanschuiven dan in de gewone wachtrij. Iemand die in de single riders-rij plaatsneemt, moet er wel vanuit gaan dat hij niet bij zijn gezelschap zal zitten, deze wachtrij is speciaal ontwikkeld voor mensen die alleen op een attractie gaan. Wil je toch samen met je vrienden deze attractie doen, dan kies je beter de klassieke wachtij.

De trein zelf werd ook in een volledig nieuw kleedje gestopt.

 

TPF :  Wat deden jullie exact met de showhal ‘ videopolis’ ?

Isabelle Willemsens:: Deze werd onlangs omgetoverd tot de Jedi Academy. Hier kunnen de kinderen een speciale training volgen, zodat ze een echte Jedi master kunnen worden. Het decor kreeg hiervoor een ware Star Wars remake.

 

TPF : Betekent dit dat we in de toekomst nog Star Wars attracties in Paris mogen verwachten ?

Isabelle Willemsens:: Zeer zeker, zo krijgt de attractie Star Tours een geweldige update. Uiteraard mag je je verwachten aan een nieuwe film, er zullen maar liefst 56 verschillende filmversies te zien zijn. Dit zorgt ervoor dat de herhalingswaarde van de simulator stevig wordt opgevoerd. De bezoeker zal in de toekomst ook gebruik kunnen maken van een Fast Pass wachtrij bij deze attractie. Wij bekijken momenteel verder hoe we de Star Wars franchise verder kunnen implementeren in het park.

 

TPF : In Magic Kingdom zagen we ook werkzaamheden aan de darkride “‘Peter Pan’s Flight’ .

Isabelle Willemsens:: Klopt, hier werd de volledige belichting opnieuw bekeken en vervangen waar nodig.

 

TPF : Ook de studio’s werden aangepakt, zo ging “Studio Tram Tour: Behind the Magic” ook tijdelijk dicht.

Isabelle Willemsens:: Inderdaad, hier worden 2 nieuwe scenes toegevoegd, allen in het teken van de bekende Marvel (strip/film)figuren. Zo zullen Captain America, Iron Man, The Rogue en Thor hun opwachting maken in Paris. Leuk detail is dat Iron Man zal rondvliegen doorheen één van de scenes.

 

TPF : Last but not least, Pirates of the Caribbean, wat kan je ons daar over vertellen ?

Isabelle Willemsens:: Deze attractie zal voorzien worden van nieuwe special effects, nieuwe animaties en nieuwe lichten. Verder wordt de audio ook aangepast, helaas mag ik hierover verder niets meer vertellen.

 

TPF : Disneyland Paris  komt ook op de proppen met een nieuwe show genaamd “Mickey and the Magician”, wat mogen we hiervan verwachten:

Isabelle Willemsens:: Wel, het wordt een wervelende en magische show die te zien zal zijn vanaf Juli, waarbij Mickey kennis maakt met een een leuke tovenaar. Samen ontmoeten ze talrijke figuren uit het Disney universum zoals Alladin, Assepoester, beauty and the beast en zelfs Rafikki, de baviaan uit de Lion King.

 

TPF : Wat veel bezoekers zich afvragen, komt er een Frozen darkride naar Paris ?

Isabelle Willemsens:: Momenteel lopen er al enkele projecten rond de film, zoals de Frozen show “Sing along”, waarbij iedereen kan meezingen met de bekende deuntjes. Uiteraard maken Elsa, Anna en Olaf hun opwachting in deze show. In een prachtige koets rijden ze na de show doorheen het park zelf. Of er daadwerkelijk een attractie komt over Frozen, daar kan en mag ik helaas niets over verklappen.

 

TPF : Wij willen u alvast bedanken voor dit interessante interview.

Isabelle Willemsens:: Graag gedaan.