Indrukwekkende onride video van Europa’s eerste houten achtbaan met inversies

In het Zweedse dieren- en pretpark Kolmarden is men volop bezig met het testen van Wilfdire, een spectaculaire houten achtbaan met maar liefst 3 inversies. Het project wordt gepromoot als de beste houten achtbaan ter wereld en moet openen op 18 juli 2016.

Het indrukwekkende project werd vrijdag afgewerkt na maar liefst 12 maanden bouwen. Diezelfde dag nog verschenen beelden van de eerste testritten, ze laten er duidelijk geen gras over groeien. Ondertussen is ook de eerste onride video op YouTube geplaatst en wat we daar in te zien krijgen is gewoon adembenemend. Bekijk de indrukwekkende beelden zelf maar eens:

De Amerikaanse top achtbaanbouwer Rocky Mountain Construction stond in voor de bouw van Wildfire. De achtbaan heeft een snelheid van maar liefst 113km/u wat het de 3de snelste houten achtbaan van de wereld maakt. Met een hoogte van 57 meter is het eveneens de 2de hoogste houten achtbaan van de wereld. Tijdens de indrukwekkende rit over en langs rotsen en door de bossen gaan de bezoekers 3 maal over kop. Dit is de eerste moderne houten achtbaan met inversies voor Europa en ze heeft meteen evenveel inversies als Outlaw Run in Silver Dollar City, wat voorlopig het meest aantal inversies op een houten achtbaan is. Wildfire heeft met een first drop van 83° de 2de steilste first-drop van alle houtenachtbanen in de wereld. De achtbaan is 1,3km lang en heeft een capaciteit van 960 personen per uur.

In februari van 2015 werd de bouw van de achtbaan onderbroken toen de vergunning voor het project werd ingetrokken omdat natuurliefhebbers bang waren dat Wildfire het natuurgebied te veel zou verstoren. Gelukkig werd er in juni van datzelfde jaar opnieuw toestemming verleend voor het project, en kon de achtbaan verder opgebouwd worden. Ook in april van 2016 kende de bouw een zwaar oponthoud door een grote staking in de bouwsector. Ondertussen is de achtbaan volledig af en staat er een heuse houtconstructie recht. Kolmarden heeft laten weten dat ze er alles zullen aan doen om de openingsdatum van 18 juni te halen.

Elke week brengt het park een video naar buiten over Wildfire. Die video’s kunt u hier bekijken. Hoofdverantwoordelijke van Rocky Mountain Construction vertelde in een interview dat Wildfire hun meest uitdagende project was, omdat deze gebouwd is op een rots landschap.

Volg het volledige project hier.

 

Video: Kolmarden