Het raadsel is onthuld: Zo zal Sky Dragster de snelste motorbike coaster ter wereld worden

Het is zo ver, na maanden van ongeduldig wachten, weten we nu eindelijk hoe Sky Dragster de snelste motorbike coaster ter wereld zal worden. Deze nieuwe achtbaan van het Duitse pretpark Skyline Park zal echter wel met vertraging openen en pas openen in de loop van augustus 2016. Eerder was nog gezegd geweest dat de achtbaan in juli zou openen. Sky Dragster is de eerste achtbaan ter wereld waar bezoekers zelf de snelheid zullen kunnen gaan bepalen.

 

Sky Dragster zal zijn hoge snelheid niet behalen via een klassieke lancering of lift-hill, maar wel via een elektrische aandrijving, die vastgemaakt is aan de track waar het treintje over zal rijden. Hierdoor zal Sky Dragster eigenlijk een zogenaamde Powered Coaster worden. Het unieke aan deze attractie is dat de bezoekers zelf de snelheid zullen kunnen bepalen en daarmee ook de kracht van de lancering uiteraard. Dit zou gebeuren aan de hand van een touchscreen, die verwerkt zal worden in de trein.

Amper vier weken geleden kwamen de eerste trackdelen van de nieuwe wereldunieke achtbaan aan in Skyline Park. Twee weken later was de ‘world first rollercoaster’ in het Duitse pretpark al klaar. Deze week werden de eerste aandrijfmechanismes aan de achtbaan gekoppeld waardoor we nu eindelijk weten hoe de achtbaan haar hoge snelheid zal bereiken.

Deze wereldprimeur werd gebouwd door de Duitse achtbaanbouwer ‘Maurer Rides’ en heeft de naam ‘Sky Dragster’ gekregen. De attractie zal een lancering krijgen die naar verluid meer G-krachten weet te genereren dan de snelste Porsche op aarde.

Wat zeer eigenaardig klinkt is het feit dat het hoogste punt van de achtbaan niet het begin, maar wel het einde is van het parcours. Net voordat je het station inrijd maak je nog een zeer steile afdaling. Ook de trackdelen zelf zijn vrij uniek. De achtbaan heeft namelijk maar 1 rail waar de trein op zal bewegen en niet een dubbele rail zoals bij de meeste achtbanen.

Wanneer de achtbaan precies zal openen is ook nog niet exact geweten. Naar alle waarschijnlijkheid zal de attractie in de loop van augustus openen voor het grote publiek. Aangezien dit jaar een testjaar zal worden voor de achtbaan zal ze niet op volle capaciteit draaien. Pas vanaf volgend jaar zal de achtbaan volledig op punt komen te staan. Het volledig bouwproject kan je hier volgen.

 

Foto’s: Skyline Park