Het Engelse Cannon Hill Park opende haar eerst achtbaan

Het Engelse park Cannon Hill Park, dat al sinds 1873 bestaat, opende deze maand haar eerste achtbaan. Cannon Hill Park is gelegen aan de zuidkant van de Britse stad Birmingham.

 

De achtbaan is er eentje van Italiaanse makelij, ze wordt namelijk gebouwd door de SBF Visa Group. Het is een compacte Spinning Coaster van het model “2 Loop (MX608)”. Voor wie denkt dat het nu over een spinning coaster met 2 loopings gaat, is misleid door de naam. De “2 Loop” staat voor de 2 horizontale lussen (Loops) die de lay-out van de achtbaan vormen. Deze achtbaan heeft de originele naam “Spinning Coaster” gekregen en heeft 1 trein met 4 karretjes. In elk karretje kunnen telkens 4 bezoekers plaats nemen, wat goed is voor een capaciteit van 16 personen per rit. In onderstaande video ziet u de Whirlwind van Great Yarmouth Pleasure Beach die dezelfde lay-out heeft.

 

In het stadspark zijn geregeld bijkomende activiteiten. Zo heb je er jaarlijks een kermis en worden er ook regelmatig optredens georganiseerd. Niet zo heel ver van het stadspark ligt Drayton Manor. Een zeer leuk pretpark dat een zeldzame Stand-Up Coaster in zijn attractie assortiment heeft. Zoals de naam het al zegt, sta je rechtop in deze achtbaan tijdens de rit, wat een bijzonder speciaal effect geeft, heel wat anders dan de klassieke zittende houding. Shockwave, zoals de achtbaan noemt, werd in 1994 gebouwd en was meer dan 20 jaar lang de enige stand-up coaster van Europa. Vorig jaar werd in Italiaanse Cavallino Matto een tweede Europese Stand-Up Coaster geopend, deze kreeg de naam Freestyle.

 

Bron: rcdb