Golfslagbad de Tongelreep sluit de deuren in september

Wie nog eens wilt zwemmen in de Tongelreep te Eindhoven zal er snel moeten bij zijn. Het golfslagbad sluit op 6 september immers de deuren. De Tongelreep was voornamelijk bekend om de glijbaan met de trechter, waarbij de bezoekers in een groot gat vallen op het einde van de rit.

 

De Tongelreep is een zwembad dat opengehouden wordt door de gemeente Eindhoven. De coalitie bestaande uit de PvdA, SP, D66 en GroenLinks, stond lijnrecht tegenover de oppositie. Pogingen van de oppositie met het CDA en de LPF om de sluiting te voorkomen, liepen op niets uit. De oppositie partijen moesten het daarbij flink ontgelden

Om de sluiting van de Tongelreep te voorkomen, werd een Facebook pagina opgericht door Harrie van der Meijden. De Facebook pagina kreeg de naam “Tongelreep moet blijven”, maar ook deze Facebook pagina en bijhorende petitie konden de sluiting helaas niet voorkomen.

Wat er in de plaats van het golfslagbad zal komen is nog niet bekend.

 

Bronnen: ed.nl, omroepbrabant.nl