De zomer van Plopsaland De Panne

Nieuw: Heidi The Ride!

Plopsa opent in juli haar allereerste houten achtbaan in Plopsaland De Panne. Dit is tevens de tweede houten achtbaan in België. De attractie zal de naam ‘Heidi The Ride’ dragen.

 

Over het televisiepersonage Heidi

De houten coaster wordt helemaal gethematiseerd naar het gekende personage Heidi uitdegelijknamigetelevisieserie. De reeksrond Heidiwerdvoorheteerst geïntroduceerd aan het grote publiek in 1977 in Duitsland, waarna het ‘meisje uit de Alpen’ ook snel     de omliggende buurlanden veroverde. Enkele jaren geleden  (2008)  verwierf  Studio  100 de rechten rond de reeks, waarna in 2015 een remake van de originele serie werd uitgebracht. De 3D-versie van Heidi uit de animatiereeks, beleeft vele avonturen met haar beste vrienden Peter en Klara, tante Deite en haar grootvader. De reeks wordt momenteel uitgezonden in Vlaanderen op VTM Kzoom, in Frankrijk op TFOU en in Nederland via AVRO TROS.

 

Investering: 6 miljoen euro

Door de stijgende populariteit van de televisiereeks Heidi in Vlaanderen en de omliggende landen, krijgt de achtbaan een Zwitsers thema aangemeten en wordt in de naam van de attractie onmiddellijk verwezen naar het hoofdpersonage. Het hele project bestaat uit twee fases. In de eerste fase werd de achtbaan en het station gebouwd, dat naast de bestaande attractie De Boomstammetjes ligt. De achtbaan zelf bestaat volledig uit een houten constructie en bevat twee achtbaantreintjes, waarbij elk treintje een capaciteit van 12 personen telt. De achtbaan gaat open in juli voor het grote publiek.

De tweede fase gaat van start in de herfst van 2016 en zal tegen 2017 resulteren in een compleet nieuwe themazone die opgebouwd wordt rond de houten coaster en eveneens ingericht wordt rond het bekende Studio 100-figuurtje Heidi. Fase twee van het project bestaat dus uit de thematische afwerking en de creatie van een themagebied dat‘Heidiland’ zal heten. De zone zal onder andere een horecapunt, een winkel en een deels overdekt terras omvatten. Bezoekers zullen bij het betreden van Heidiland ondergedompeld worden in de sfeer van een Zwitsers bergdorpje.

 

Weetjes

  • Start constructie: november 2015
  • Tijdens de rit wordt een snelheid tot 71 km/u behaald De duur van de rit bedraagt 1 minuut 15 seconden
  • De attractie is toegankelijk voor personen vanaf 1m20 met begeleiding en vanaf 1m40 zonder begeleiding
  • Het hoogste punt bevindt zich op 22 meter boven de grond De lengte van de track is 618 meter
  • Heidi The Ride wordt opgebouwd uit maar liefst 56.846 meter hout
  • De coaster bevat zo’n 95.723 bouten en moeren en daarenboven nog eens 181.198 nagels
  • 784 steunpilaren houden de achtbaan staande

 

Shows & Evenementen

Plopsaland De Panne heeft een drukbezet evenementen- en showprogramma voor zijn bezoekers klaarstaan. Naast de vele dagelijkse shows en evenementen overdag, kan het themapark vanaf 16 juli tot en met 27 augustus elke zaterdag na zonsondergang bewonderd worden. Op deze dagen blijft Plopsaland De Panne immers open tot 22u30 voor de thematische nocturnes.

 *Iedereen met een dagticket heeft toegang tot de avondnocturnes. Daarnaast wordt een speciaal avondticket ter beschikking gesteld waarmee men tijdens de avondnocturnes vanaf 17u tot sluitingstijd toegang heeft tot het park (prijs: € 22).

 

Bumba Show :

ELKE ZATERDAG TIJDENS DE ZOMERVAKANTIE 1 T/M 15 JULI EN 22 T/M 31 AUGUSTUS ELKE WEEKDAG, 18 JULI T/M 19 AUGUSTUS ELKE WEEKDAG

Ook de allerkleinsten kunnen hun hartje ophalen tijdens een van de knotsgekke liveshows met Bumba & Bumbalu in het Plopsa Theater.

 

Klus Show

Kabouter Klus vliegt er deze zomer weer in met een spette- rende show in het Plopsa Theater! Oefen alvast de leukste Plop-liedjes!

 

Samson & Gert Zomershow

Samson & Gert zijn er al bij van in het prille begin en kunnen ook deze zomer natuurlijk niet ontbreken  in  Plopsaland  De  Panne.  Ze vieren elke weekdag vanaf 18 juli tot en met 19 augustus de vakantie met een spetterende Zomershow. Ook de Burgemeester zal er bij zijn voor de nodige dosis dolle fratsen en leuke liedjes.

 

F.C. De Kampioenen Fandagen

2, 3, 9 & 10 JULI

Sinds vorig jaar heeft het originele F.C. De Kampioenen Café uit de gelijknamige serie een vaste plaats gekregen op het Dorpsplein in Plopsaland De Panne. Begin juli zakken de acteurs af naar hun favorietepretparkom er samen met alle bezoekers een dagschotel of chocomelk te drinken en met hen op de attracties te gaan.

 

Nacht van de Abonnees

Op 9 juli stelt Plopsaland De Panne vanaf 19u30 exclusief voor alle abonnees haar deuren open voor een avond vol leuke op- tredens, extra animatie en heel veel verrassingen. Reserveren vooraf is echter wel vereist want de plaatsen zijn beperkt.

 

Avondnocturne: Summer Carnival

16 & 30 JULI

Plopsaland De Panne wordt ondergedompeld in exotische sferen tijdens Summer Carnival! Op deze avondnocturnes genieten alle bezoekers van kleurrijke dansspektakels, zwoele ritmische drums en spectaculaire capoeira shows. De avond wordt afgesloten met een magisch vuurwerk. Het park blijft op deze dagen open tot 22u30.

 

Ghost Rockers

17 JULI, 14 & 21 AUGUSTUS

Na een succesvol jaar maken de Ghost Rockers tijd voor een spetterend optreden in Plopsaland De Panne. Jonas, Mila, Jimmy, Charlie en Alex zetten samen met alle bezoekers het Plopsa Theater op zijn kop!

 

Avondnocturne: Wiener Circus Nights

23 JULI & 13 AUGUSTUS

Tijdens de Wiener Circus Nights wordt het park ingepalmd door cir- cusartiesten. De hele avond lang worden bezoekers beetgenomen doorgoochelaars,kunnenzegenietenvandedollefratsenvanclowns  en bewonderen ze de kunstjes van vuurspuwers. De nocturne vol adembenemend entertainment wordt tenslotte afgesloten met een verbazingwekkende illusieshow gevolgd door een spectaculair vuur- werk! Het park blijft op deze dagen open tot 22u30.

 

Prinsessia

24 JULI &28 AUGUSTUS

De meiden van Prinsessia zijn helemaal klaar om alle kinder- harten te veroveren in Plopsaland De Panne! Alle bezoekers worden uitgenodigd om mee te zingen en dansen tijdens een kleurrijke liveshow in het Plopsa Theater.

 

Studio 100 TV Fandagen

31 JULI & 7 AUGUSTUS

Tijdens deze Fandagen hebben bezoekers de gelegenheid de populaire Studio 100 TV-gezichten ontmoeten. Daarnaast kunnen ze een babbeltje slaan met de presentatoren van Studio 100 TV en een te gekke show bijwonen.

 

Avondnocturne:  Grease Summernights

6 & 27 AUGUSTUS

Het hele park swingt erop los tijdens de Grease Summernights! Bezoekers krijgen op zaterdag 6 & 27 augustus de kans om de fifties te beleven zoals nooit tevoren, te smullen van heerlijke suikerspin en de benen los te schudden op Grease Lightning, Summernights en vele andere hits, live gezongen door een volwaardige John Travolta-lookalike. Het park blijft op deze dagen open tot 22u30.

 

Avondnocturne: 20 jaar Studio 100

20 AUGUSTUS

Studio 100 blaast dit jaar 20 kaarsjes uit en dat betekent natuurlijk groot feest! Bewonder de gigantische Studio 100 Sterrenparade met K3, Prinsessia, Ghost Rockers, Samson & Gert, Kabouter Plop, Kwebbel, Klus & Smal, Piet Piraat, Mega Mindy, Nachtwacht, Kosmoo, Flin & Flo, Maya en Wickie en dans er op los tijdens de vele optredens met jouw favoriete helden! Dit unieke feest mag je zeker niet missen!