Slopende 24-uren Troy Challenge levert heel mooi resultaat op

Het Nederlandse Attractiepark Toverland organiseerde vanwege haar 15-jarig bestaan de Troy Coaster Challenge, ten voordele van Stichting Heppie. Dertien challengers moesten voor het goede doel 24 uur in Troy overleven. Troy is de snelste, hoogste én langste achtbaan van de Benelux. De Challenge leverde een bedrag van 11.035 euro op.

 

700 mensen schreven zich in om aan de Challenge mee te doen. Na een eerste selectie door Toverland en een kwalificatie aan de hand van een 2 uur durende testsessie op Troy, werden 12 challengers gekozen. Net voor de start van de 24-uren Challenge, besloot voormalig Heppie-tiener Kelsey, de uitdaging aan te gaan als jongste deelneemster van het veld. De 13 avonturiers moesten dit weekend proberen om de 24 uur te overleven. Om geld in te zamelen voor het goede doel, werden de overige zitjes verkocht, bezoekers konden per kwartier een zitje kopen en zo een bijdrage leveren aan de Challenge. Alle opbrengst hiervan zijn naar het goede doel, Stichting Heppie, gegaan. Stichting Heppie zet zich in voor ‘vergeten’ kinderen, dit doen ze omdat ieder kind aandacht verdient!

De Challenge begon meteen stevig op zaterdag 4 juni 2016 om 12 uur. Niet lang na de eerste uren op de spectaculaire achtbaan, begon het te regenen. De Challengers moesten de regenvlagen doorstaan om de eeuwige roem te kunnen opstrijken. Toen het ook nog begon te onweren kon de organisatie niet anders meer dan de achtbaan kortstondig stil te leggen. Na een woelige namiddag en vooravond waaide dan eindelijk de vervelende regenbuien over, maar dit had er al meteen voor gezorgd dat de eerste uren bijzonder zwaar waren geworden. Omstreeks 11 uur na de start van de Challenge en 125 rondjes later, viel de eerste deelnemer af. Hevige pijnen aan de (onder)rug zorgde voor de opgave. Een andere deelneemster moest meerdere malen overgeven, na een aantal keren overgeven en met hevige hoofdpijn was de situatie niet meer te houden. Om 6 uur in de morgen viel er opnieuw een deelnemer af. Zeer spijtig voor haar want 6 jaar geleden overleefde ze wel de Challenge. Tot overmaat van ramp viel er nog een deelnemer net voor de eindstreep af. Met al 21 uur achter de rug kon ook een van de Duitse deelnemers niet meer volhouden. Ook hier speelde hevige pijnen een te grote rol.

Tijdens de laatste uren moesten sommige deelnemers tot op het uiterste gaan om de uitdaging te voltooien. Rond 10 uur in de morgen leken er in de trein een aantal zombies te zitten. Er waren echter ook deelnemers die er nog goed uitzagen en die het nog steeds zagen zitten. Om 11 uur kropen wij even in de achtbaan om de challengers aan te moedigen tijdens het laatste uur.

24 uur later, om 12 uur in de middag op zondag 5 juni 2016, gingen de 10 resterende rijders het laatste rondje in. Na 325 rondjes eindigde de Challenge onder luid applaus. Met de fenomenale prestatie haalde de challengers 6.035 euro op voor Stichting Heppie. Alsof dit bedrag nog niet genoeg was deed Toverland er nog 500 euro bij per challenger die de uitdaging overleefd had. Goed dus voor 5.000 euro extra waardoor het totaal op 11.035 euro kwam. De vorige 24-uren Challenge die 6 jaar geleden plaatsvond op dezelfde achtbaan, leverde 5.645 euro op.

De Duitse deelnemer Patrick vertelde ons dat hij de laatste rondjes telkens weer blij was als hij de remzone zag, hij is tot op het bot moeten gaan. Hij had voornamelijk last van pijnlijke knieën en buikspieren, voor hem zou het nog wel eventjes duren vooraleer hij opnieuw de achtbaan in zou duiken.

Ook de Belgische deelnemer Joren was opgelucht na het laatste rondje, de vermoeidheid leek op hem even geen vat meer te hebben, mogelijk door de adrenaline van het uitrijden van de 24 uur. Hij was vooral de mensen van Rollercoasterfriends heel dankbaar, dat ze doorheen het evenement met zovelen naast hem plaatsnamen en ook zijn verzorger Nico, die de hele tijd voor hem klaar stond.

Deelnemer Jos uit Nederland zag er behoorlijk fris uit gezien de omstandigheden, hij was niet aan zijn proefstuk toe, want ook in 2010 overleefde hij de Challenge. Net na de Challenge vroegen we Jos wat hij van de afgelopen 24-uren vond: “Fantastisch, fantastisch, fantastisch!” antwoordde hij enthousiast. “Doordat de baan zo nat was ging hij zo verschrikkelijk hard, dat maakte het alleen maar mooier.” Terwijl de andere deelnemers vooral in de vroege ochtend tussen 4 en 6 een dipje kregen, bleef Jos maar gaan: “Ik voelde me echt prima. Tussen 6 uur ’s avonds en 3 uur in de ochtend bleef de achtbaan maar sneller gaan, ik heb er volop van genoten.” En wie dacht dat Jos moe zou zijn na de 24 uren Challenge en meer dan 30 uur wakker te zijn, had het mis. Hij trok even later gewoon met ons mee het park in om zich te amuseren op de andere attracties van het park. Ook van Troy had hij na 324 rondjes niet genoeg, want we keerde nog 2 keer terug om nog een extra ritje te maken. “De achtbaan blijft fantastisch!” was het eenvoudige antwoord.