Walibi is het beste pretpark van België !

Bijna 50.000 pretparkfans en een internationale vakjury hebben Walibi Belgium 3 prestigieuze prijzen toebedeeld waaronder de prijs voor Beste Pretpark van België.

 

De Diamond Themepark Awards worden sinds 2010 jaarlijks uitgereikt en beschouwd als de “Oscars” van de Lage Landen voor de pretparken en zoo’s.

Tijdens de prijsuitreiking, vandaag in Walibi Holland, kreeg Walibi Belgium naast het “Beste Pretpark van België” ook de titel van “Meest Sensationele Park” en “Beste Halloween”.

“We zijn bijzonder trots op elk van deze 3 titels die perfect overeenkomen met het DNA van Walibi Belgium, nl. sensaties voor iedereen en voor élke leeftijd. Hieruit blijkt duidelijk dat het publiek ons weet te appreciëren op de domeinen waarop we echt uitblinken. De erkenning van beste Halloween doet dan ook bijzonder veel deugd nadat we al jaren het grootste Halloween evenement van België organiseren waarop elke keer ongeveer 150.000 mensen komen griezelen vanaf half oktober.” Jean-Christophe Parent – Algemeen Directeur Walibi.

 

Meer winnaars vind je hier.

 

Prijzenregen in 2016: de wereldprimeur PULSAR !

Het zijn niet de enige of eerste prijzen die Walibi dit jaar al in ontvangst mocht nemen. Weldra gaat de splashcoaster PULSAR open voor publiek. Deze wereldprimeur kreeg al internationale awards nog voor ze open ging, nl. onder andere de prijs voor “Best New Concept” die uitgereikt werd door de International Association of Amusement Parks and Attractions (IAAPA), het internationaal orgaan dat alle spelers in de pretparksector van over de hele wereld overkoepelt.

Ook de pretparkspecialisten van de LA Times haalden de PULSAR al aan als één van de attracties ter wereld waar het meest naar wordt uitgekeken in 2016.

De combinatie van een hoogte van 45m, een snelheid van 100km per uur en een enorme splash in het water maakt dat PULSAR een volledig nieuw concept is dat zijn gelijke niet kent.