Slideland gaat uitbreiden met eerste Alpine Coaster

Het Tsjechische Slideland, dat dicht bij  de grens met Oostenrijk gelegen is, zal dit jaar het aanbod uitbreiden met hun eerste Alpine Coaster.

 

Slideland is gelegen in het Tsjechische dorpje Lipno nad Vltavou (regio Zuid-Bohemen) niet ver van de Oostenrijkse grens. Slideland zal dit jaar het aanbod uitbreiden met een nieuwe rodelbaan. De Alpine Coaster zal gebouwd worden door het Duitse Wiegand en zal een lengte van 780 meter hebben. De nieuwe Alpine Coaster zal openen op 1 juli 2016.

In Slideland stond al een andere rodelbaan. De rodelbaan werd gebouwd in 2005 en is 910 meter lang. Deze is van het type SoRo en is eveneens gebouwd door Wiegand. Bij een SoRo rodelbaan zit het karretje in een soort grote goot. Het karretje zit bij een SoRo niet vast aan de baan, dit is wel het geval bij een Alpine Coaster. De meeste gekende voorbeelden vind je terug in Plopsa Coo en Duinrell.

Wiegand is de grootste bouwer van Alpine Coasters ter wereld. Het bedrijf bouwde in 19 jaar tijd meer dan 160 Alpine Coasters. Daarvan zijn er nu momenteel nog 5 in opbouw en 2 (tijdelijk) buiten werking.

 

Bronnen: slideland, rcdb, coast2coaster

Foto’s: slideland