Sfeerverslag: Harry Malter – 17/04/2016

Een zonnige zondagvoormiddag, ideaal om eens een nieuw dierenparkje te ontdekken. Deze keer was het de beurt aan Harry Malter. Ondanks dat dit parkje maar 25 minuten rijden is van bij mij thuis, was ik er nog nooit geweest. Onbekend is onbemind dacht ik vandaag.

Aangekomen op de parking, aanschouwde ik de ingang. Een eenvoudige, maar nette ingang, versierd met Maki aapjes en een olifant.

Tijd voor het eerste dierenverblijf. Deze volière was netjes ingericht voor enkele vogelsoorten, waaronder enkele ibissen en een zeldzame Kookaburra. De rotspartij en het vijvertje vormden een leuk geheel.

Op naar het sprookjesbos. In dit gedeelte leek nostalgie troef. Bij de ingang stond een gigantisch ei, met een kip en een gemotoriseerde molen. Hier kon je voor een prikje een gouden ei kopen.

De vormgeving van de ingang naar deze sprookjeswereld deed een beetje vreemd aan…

De boom die je in de verte ziet staan, was de woonst van één of andere heks.

Overal waren grote paddenstoelen neergepoot. Wanneer je doorheen de raampjes keek, zag je enkele dwergen. Van ver leek dit een leuk idee, maar jongens, wat ik daar aantrof, kon echt wel beter. De buitenkant was best verzorgd, maar de binnenkant was dramatisch. In sommige paddenstoelen kon je amper binnen zien, omdat de ramen enorm vuil waren. De poppen hingen vol spinnenwebben en vuiligheid. Dit was echt een gemiste kans voor het park, met een beetje onderhoud, sfeervolle lichten en muziek zou dit best wel een leuk geheel kunnen worden.

Tijd om onze ontdekkingstocht verder te zetten. Naast het sprookjesbos ligt het muizenverblijf. De ontelbare kleine muizen konden zich vermaken op een reuzenrad. Ze konden daadwerkelijk plaatsnemen in een van de kabinetjes. Verder konden ze schuilen in één van de houten gebouwtjes die her en der waren verspreid over het verblijf.

Naast het muizenverblijf troffen we een prachtig nieuw apengebouw aan. Het was gethematiseerd naar een Indische tempel. Dit was het verblijf van de resusapen, een middelgrote actieve apensoort.

De zijkanten van het gebouw waren mooi versierd met enkele tekeningen.

De prairiehonden genoten van het vroege zonnetje.


En het stokstaartje stond al op wacht.

Terwijl ik rustig door het park slenterde in het lekkere ochtendzonnetje, waren de wasberen niet van plan om een rustige dag door te brengen. Ze raasden als een dolle doorheen hun verblijf en waren niet vies om het stinkdier, dat mee hun verblijf deelt even te plagen. Deze liet zich niet doen en sproeide er lekker op los.

Naast een dierenpark kan men hier ook enkele attracties terugvinden. Zo kan je bijvoorbeeld plaatsnemen op deze kettingmolen. Tijdens het zomerseizoen kan je ook een ritje maken op de rug van een kameel.

Of wat dacht je van dit boottochtje ?

Leuk voor de allerkleinsten, maar niet echt iets voor mensen van mijn leeftijd. Dus snel door naar de maki verblijven. Je kan zowel door het binnen als het buitenverblijf lopen. Heel fijn is dat deze gekke aapjes ook daadwerkelijk op je schouders komen zitten. Ideaal voor een fotomoment: 2 zotte apen op 1 foto.

Welkom in Jurassic Park:

Naast deze dino zone, staat het circus. (Je moet namelijk weten dat het park is opgericht door enkele familieleden van het bekende Harry Malter Circus). Tijd om de show te zien, had ik helaas niet, misschien een ander keertje.

De verzorger bracht net het eten van de lama, zijn blijdschap kon niet op, hij huppelde heel de tijd op en neer. Ik denk dat hij een volle 20 minuten heeft staan springen J

 

Eens een kijkje nemen bij de gordeldieren.

Aan de vijver was een zen-zone ingericht met enkele strandstoelen en een schuilhut, waar je ken relaxen op zonnige dagen.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de gekste in Harry Malter land ?

Ook King Kong was van de partij.

De dag afsluiten deden we met een ritje in het parktreintje.

 

Sfeerverslag door: Timothy Meersman