Pairi Daiza terug in privé handen

Een tijdje geleden kondigde de directeur van het park, Eric Domb, aan dat hij het park van de beurs wilde halen, samen met Marc Coucke wou hij opnieuw alle aandelen in handen krijgen. Het openbaar aankoop bod van oprichter Eric Domb en ondernemer Marc Coucke is geslaagd.

 

De beurs exit van Pairi Daiza is een feit, Eric Domb en Marc Coucke kregen 95,14 procent van de aandelen in handen, waardoor een uitkoopsom kan volgen. In september kondigden de heren al aan dat ze een overnamebod deden op de aandelen die ze nog niet in handen hadden.

“Het verlaten van de beurs is een nieuw sleutelmoment in de geschiedenis van Pairi Daiza”, vertelt Eric Domb, de oprichter van Pairi Daiza. “Ik ben blij om dit nieuwe hoofdstuk te kunnen aanvatten met Marc Coucke aan mijn zijde. Wij dragen namelijk beiden dezelfde menselijke waarden en ondernemerszin.”

Hij vertelt verder nog blij te zijn dat de aandeelhouders hebben ingezien hoe belangrijk het was dat Pairi Daiza de beurs kon verlaten. Men wil zich nu gaan richting op lange termijn doelstellingen en het ondersteunen van de positieve impact die Pairi Daiza zal hebben op toekomstige generaties.

Spijt heeft hij niet dat Pairi Daiza ooit naar de beurs ging. Op deze manier kon het bedrijf namelijk snel groeien tot wat het vandaag is.

 

Bron: Nieuwsblad