Na Willy Wonka wil ook Henkie Wonka een toer aanbieden in zijn chocoladefabriek

Fans van chocolade en achtbanen kunnen over dit en drie jaar in de achtbaan kruipen in een echte chocoladefabriek. Dat zijn althans de plannen van het bedrijf: Tony’s Chocolonely. Een bedrijf dat in Amsterdam een echt chocolade themapark wil openen.

 

De man achter het bedrijf Henk Jan Beltman, beter bekend als Henkie Honka wil in Amsterdam een pretpark openen dat volledig gewijd is aan de chocolade. Het park wordt gebaseerd op Charlie And The Chocolate Factory. De hoofdattractie moet een achtbaan worden die doorheen het fabriek loopt.

De Chocoladefabriek wordt een echt traktatiepark. Al uw zintuigen worden geprikkeld, u kunt chocolade zien, ruiken, voelen en proeven. Chocolade wordt een belevenis! Een fabriek vol attracties in een omgeving vol onderdelen uit antieke chocoladefabrieken. Beroemde Nederlandse cacaofabrieken als Bensdorp en Korff stelden hun archieven en ander industrieel erfgoed ter beschikking en zijn zichtbaar in het museum van De Chocoladefabriek. Zo wordt het park aangekondigd op de officiële website.

In het park komt alvast een achtbaan die je meeneemt doorheen de productie van de chocolade. Maar ook een speciale avonturenroute waarbij kinderen in een karretje stappen dat hen meeneemt doorheen het volledige productieproces, waarbij de kinderen cacaobonen worden.

chocolonely-achterbahn

Ook kunnen de kinderen via catwalk en andere bijzondere ‘industriële’ manieren van de ene naar de andere machine gaan, en als enigen boven de machines lopen over een bewegende brug met doorzichtige bodem zodat hun ouders de productiestappen van hun kinderen kunnen blijven volgen.

Er komt ook een museumroute die kinderen samen met hun ouders en grootouders kunnen volgen. Hier lopen ze tussen nagemaakte oude machines en krijgen ze de geschiedenis te zien van het chocolade maken.

Ook komt er een zeer bijzondere lift: Een wonderlift waarin niets is wat het lijkt; omhoog lijkt omlaag en kort lijkt wel een eeuwigheid. U gaat op in chocoladerook. Met duizelingwekkende vaart verdwijnt u in het niets van waaruit u alles zult zien. Alles wat u beleefd is niet wat u meemaakt…

Men hoopt de deuren over drie jaar te kunnen openen.

 

Bron; De Chocoladefabriek, Parkerlebnis