Linnanmäki kreeg een Virtual Reality coaster

Linnanmäki is gelegen in de Finse hoofdstad Helsinki. Het park biedt een mooie waaier aan attracties aan, waaronder acht achtbanen. Dit jaar voegde het park een virtuele beleving toe aan de achtbaan Linnunrata, die nu door het leven gaat als Linnunrata Extra.

 

Linnanmäki springt als eerste Noorse park mee op de trein van de Virtuele beleving. Wat begon als ontwikkeling van Mack Media in Europa-Park lijkt een ware rage te worden in pretparkland, een achtbaan op een totaal nieuwe manier beleven.

Bij de virtuele beleving van de achtbaan Linnunrata, wat Fins is voor Melkweg, vlieg je tijdens de rit doorheen de Melkweg en beleef je een buitenaards avontuur.

 

 

Ondertussen zijn er al heel wat Europese parken die de virtuele beleving aanbieden zoals: Europa-Park die als eerste park dit concept toepaste op Alpenexpress en later ook op Pegasus. Bobbbejaanland met Mount Mara, het Duitse Schloss Turn met Familienachterbahn.  Het jonge Energylandia in Polen, investeerde dit jaar ook in de virtuele realiteit.  Rainbowmagicland, een park waar het niet zo goed lijkt te lopen, kan deze optie ook aanbieden op haar achtbaan Olandese Volante. De grootste verrassing kwam uit Alton Towers waar men de enige echte Flying Coaster van Europa, Air, ombouwde tot Galactica.

Verder weg heeft de Amerikaanse Six Flags groep dit jaar negen achtbanen omgedoopt tot virtuele coasters. In Canada heeft Canada’s Wonderland Thunder Run omgedoopt tot virtual coaster en het Japanse Universal gaf haar Spinning coaster VR brillen.