Het gaat snel in Skyline Park: Eerste trackdelen zijn geplaatst

Amper 4 dagen geleden kwamen de eerste trackdelen van de nieuwe ‘world first rollercoaster’ in Skyline Park aan. Vandaag zijn de eerste trackdelen al geplaatst. Wat opvalt, is dat de track een speciale vorm krijgt. De track wordt verticaal geplaatst in plaats van horizontaal.

 

De nieuwe achtbaan die een wereldprimeur wordt voor het pretpark zal gebouwd worden door de Duitse achtbaanbouwer Maurer AG en zal de naam Sky Dragster krijgen. De achtbaan wordt volgens het park de snelste motorbike coaster ter wereld.

Sky Dragster zal een lancering krijgen die meer G-krachten weet te genereren dan de snelste raceauto’s of motorfietsen ter wereld. Het meest revolutionaire aan deze achtbaan zou zijn dat de inzittenden zelf een snelheid kunnen instellen via een touchscreen, die in het bakje verwerkt zit.

Toch is het project nog in mysterie gehuld. Zo is er nog niet geweten hoe Maurer AG zal omgaan met de variërende snelheid van de achtbaantrein of hoe het parcours er zal uitzien. Tot nu toe is enkel nog maar geweten dat Sky Dragster op een oppervlakte van 100 op 20 meter gebouwd zal worden en dat de achtbaan 400 meter lang wordt. Deze nieuwe trackdelen beloven alvast snel meer duidelijkheid te brengen over het verloop van het parcours. De volledige bouw kan je hier volgen.

Met Sky Dragster laat het park andermaal laten zien dat het durft investeren in grote nieuwe projecten. Maar de eigenaar van het park, Joachim Lowenthal, heeft nog grootste plannen. Deze mag je gerust vrij letterlijk nemen, want Lowenthal wil tegen 2018 de hoogste achtbaan ter wereld in zijn park bouwen. De record bekende achtbaan moet 140 meter hoog worden en ook deze keer zal Maurer AG instaan voor de bouw.

 

Foto’s: Skyline Park