Eerste testritten voor The Joker in Six Flags Discovery Kingdom

Na de onthulling van het treintje van The Joker in het Amerikaanse Six Flags Discovery Kingdom park, konden de eerste testritten niet lang meer uitblijven. Op 1 mei was het dan ook zo ver, The Joker kwam voor het eerst tot leven.

 

Na maandenlang bouwen brak het grote moment aan, The Joker legde zijn eerste testritten af. Opnieuw zien we een krachtige rit, zoals we gewend zijn van Rocky Mountain Construction, een bouwer die ondertussen wel bekend staat omwille van de verschillende ombouw projecten die ze al op hun palmares hebben staan. Nog maar enkele weken geleden mocht Kentucky Kingdom de getransformeerde Storm Chaser openen en weldra is het de beurt aan The Joker.

 

 

Feiten:

 

  • Bouwer: Rocky Mountain Construction
  • Snelheid: 85,3km/u
  • Hoogte: 30,5 meter
  • Lengte: 975,4 meter
  • Maximale Verticale Hoek: 78°
  • Inversies: 3 inversies
  • Airtime: 15 momenten
  • Type: Hybride (Houten draagstructuur en stalen rails)
  • Voorziene opening: Lente 2016