Achtbaan met 10 inversies in 2017 voor Divo Ostrov

Het Russische pretpark Divo Ostrov gelegen in Sint Petersburg zal een grote nieuwe achtbaan met 10 inversies openen tegen 2017. Vorig jaar opende het park nog een BlueFire-kloon, een gelanceerde achtbaan van Mack Rides die een snelheid van 100km/u behaalt.

 

10-Looper:

De nieuwe achtbaan voor het Russische park wordt een 10-looper van Intamin. Het zou gaan om de nieuwste variant die een snelheid van 85km/u behaald en 33 meter hoog is. Tijdens de rit van 875 meter gaan de bezoekers door 10 inversies. Inversies in volgorde van het baanverloop: Een Loop, Cobra Roll, Double Corkscrew, Quad Heartline Roll en een Heartline Roll.

Momenteel staan er al 5 gelijkaardige achtbanen in de wereld. Daarvan staan er 2 in Europa, 2 in China en 1 in Turkije, die laste zal dit jaar nog openen. Colossus in Thorpe Park (Engeland) was de eerste van de 5 die gemaakt werd en brak bij opening het wereldrecord van meeste inversies op een achtbaan.

 

Divo Ostrov:

Divo Ostrov heeft momenteel 4 achtbanen in het assortiment. Vorig jaar nog opende het park een BlueFire-kloon uit het Duitse pretpark Europa-Park. Dit is een gelanceerde achtbaan van de Duitse achtbaanbouwer Mack Rides die een snelheid van 100km/u behaald en 38 meter hoog is. De achtbaan heeft 4 inversies en is 1056 meter lang.

In 2007 opende het park een Screaming Squirrel van de Amerikaanse achtbaanbouwer S&S Worldwide. Deze achtbaan heeft 2 “Saxophone” inversies en is 46 meter hoog. De achtbaan is een vernieuwde versie van de gelijkaardige achtbaan “Sequoia Adventure” in het Italiaanse pretpark Gardaland.

Divo Ostrov heeft ook nog een stukje nostalgie in huis met Big Roller Coaster. Dit is een achtbaan van de legendarische Duitse achtbaanbouwer Schwarzkopf in samenwerking met de Duitse staalfabrikant BHS. De achtbaan behaald een snelheid van 87km/u en is 938 meter lang. Big Roller Coaster werd geopend in 2004 en was afkomstig uit Kure Portopialand, een Japans pretpark.

Als laatste achtbaan staat er Whirl Wind Looping Coaster, een tweedehands achtbaan die geopend werd in 2003. De achtbaan is 19,5 meter hoog een behaald een snelheid van 60km/u. Tijdens de rit van 350 meter gaan de bezoekers 2 maal over kop. De achtbaan werd gebouwd door de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma.

 

Bronnen: Divo Ostrov, rcdb