Uitgelicht: Boomerang – Bellewaerde

De Boomerang coaster was bij opening de eerste in zijn soort, de trein wordt na het instappen achterwaarts de lifthill opgetrokken. Langzaam maak je hoogte, je hart begint te bonken als je op het hoogste punt bent. Daarna volgt de ‘Klik’ en de trein raast als een dolle naar beneden. Tijdens de rit beleef je een cobra roll en een looping daarna wordt je voorruit omhooggetrokken en beleef je alles opnieuw maar dan achterwaarts. Pure Adrenaline!!!

boomerang metcopyr

 

De attractie opende in 1984 en werd gebouwd door de Nederlands bouwer Vekoma. Het was niet alleen de eerste Vekoma Boomerang in Europa, maar ook de eerste ter wereld. Wereldwijd werden er van dit type meer dan 50 achtbanen verkocht. Een gelijkaardig type is bijvoorbeeld te vinden in Walibi Belgium.

De trein wordt achterwaarts vanuit het station opgetakeld via een helling. Op het hoogste punt wordt de trein losgelaten om met een hoge snelheid naar beneden te razen, dwars doorheen het stationsgebouw.

Daarna gaat hij door de cobra roll, gevolgd door een looping. Vervolgens rijdt de trein opnieuw een helling op. Op de helling valt hij in de remmen en wordt verder opgetrokken tot het hoogste punt. Eenmaal hij dit bereikt, wordt hij opnieuw losgelaten en legt het gehele traject in de omgekeerde riching af.

De track heeft doorheen de jaren al verscheidene kleuren gehad. Momenteel is hij gehuld in een gele kleur en rode supports. Het station is netjes ingewerkt en gaat op in de groene omgeving. De vormgeving doet een beetje denken aan een oude mayaruïne.

Aangezien de trein het traject 2 maal aflegt (heen en terug) telt deze attractie maar 1 trein. Hierin kunnen telkens 28 passagiers plaatsnemen. Een rit duurt 2 minuten.