Plopsa en AZ Sint-Augustinus Veurne openen vernieuwde kinderafdeling

Vandaag werd de gloednieuwe Plopsa-gethematiseerde kinderafdeling in het ziekenhuis te Veurne op feestelijke wijze geopend.

Het AZ Sint-Augustinus Veurne is aan een grondige transformatie bezig. Zo kreeg de pediatrie van het ziekenhuis een volledig nieuw kleedje aangemeten. De vernieuwde afdeling werd vandaag op feestelijke wijze geopend in het bijzijn van onder andere de burgemeester van Veurne Peter Roose, CEO van de Plopsa Group Steve Van den Kerkhof, het diensthoofd van de pediatrie Dr. An-Sophie Moring, verpleegkundig directeur Bert Cleuren, Maya de Bij en Kabouter Plop.

“Onze figuren sieren al geruime tijd de muren van de pediatrie.”, aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. “Met de renovatie van de kinderafdeling hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om deze volledig te thematiseren. We willen het verblijf van kinderen zo aangenaam mogelijk maken. We zijn blij dat we op deze manier ons steentje kunnen bijdragen aan de regio!”

 De muren, ramen en deuren van de pediatrie werden bekleed met vrolijke bestickering en in alle kamers werden Plopsa-figuren geïntegreerd. Daarnaast is ook de speelruimte van de afdeling opgefleurd met leuke decoratie en in de centrale inkomhal van het ziekenhuis staat een groot standbeeld van Kabouter Plop. Dr. Moring is opgetogen over het resultaat. “De dienst was dringend aan renovatie toe. Wegens krappe budgetten was het voor ons helaas niet mogelijk om geld vrij te maken voor extra decoratie. Het is echter een grote hulp dat we bij een eerder onprettige ervaring, zoals een ziekenhuisopname, kinderen kunnen opvangen in een omgeving die de aandacht kan wegnemen van het ziek zijn. Deze kindvriendelijke omgeving, die we met dank aan Plopsa krijgen, creëert rust en vertrouwen. Ook voor de zorgverleners is het gemakkelijker werken als kinderen op hun gemak zijn.” Alle kinderen die verblijven op de pediatrie, worden bovendien voorzien van een leuk geschenkje en een Plopsa-drinkbeker.