Plannen voor Six Flags park in Dubai nu ook concreet

Dubai Parks en resorts is volop aan het investeren om van Dubai een ware pretpark trekpleister te maken. In dit resort komt een Legoland park en een Bollywood park in Motiongate Dubai. Maar ook elders in het land wordt volop gewerkt aan nieuwe investeringen, denk maar aan IMG Worlds Of Adventure. Ferrari World en Yas Waterworld zijn al gevestigde waarden in Abu Dhabi. Nu wil men er een Six Flags park aan toevoegen. Ook Warner Bros zal een park openen in Abu Dhabi.

 

Het bedrijf Meraas Holding, het moederbedrijf waaruit Dubai Parks & Resorts ontstaan is, onderhandelde al twee jaar volop met de Amerikaanse keten Six Flags. De plannen zijn nu eindelijk geconcretiseerd: twee jaar later dan oorspronkelijk gepland, aan het einde van 2019 zal er een Six Flags park openen in Dubai met 27 attracties.

De prijs van het project bedraagt ongeveer €634 miljoen, dit geld wil men bij elkaar sprokkelen bij investeerders. Dit park moet onderdeel worden van de bevordering van het toerisme in het land. Men wil in 2020 meer dan 20 miljoen toeristen naar het land lokken met deze gigantische investeringen.

 

Bron: Parkerlebnis