Nederlandse Minister-president Rutte bezoekt Europa-Park

Afgelopen week vergaderden de Duitse coalitiepartijen CDU en SPD samen in Europa-Park. Eregast was minister-president Mark Rutte. Een belangrijk gespreksthema was: ‘Europa’. Europa-Park was dan ook de perfecte locatie voor deze zogeheten Klausurtagen, want het park met 14 Europese themagebieden symboliseert op unieke wijze de eenheid van ons continent.

 

Op donderdag 21 en vrijdag 22 april verzamelden 60 leden van de Duitse coalitie zich in het viersterren superior hotel “Santa Isabel” van Duitslands grootste attractiepark. Zij spraken over Europa, veiligheid en mobiliteit.

Nederland vervult het eerste half jaar van 2016 het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie en daarom was minister-president Rutte voor dit congres uitgenodigd. Roland Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park sprak kort met Mark Rutte. Eerder benadrukte Roland Mack al het belang van een verenigd Europa. “Met 3.600 internationale medewerkers met verschillende achtergronden laten we dagelijks zien dat integratie functioneren kan”. Met de uitbreiding van het Europese themaconcept (over enkele weken opent Europa-Park een 14e themagebied: Ierland) geeft het park een duidelijk ‘pro-Europa’-signaal af.