Abu Dhabi krijgt een Warner Bros. themapark

Ook Warner Bros. zal een park openen in Abu Dhabi, waar volop gebouwd wordt aan heel wat themaparken. Het park zal komen te liggen op Yas Island, waar ook Ferrari World en Yas Waterworld gelegen zijn.

 

Het Warner Bros. park zal ontstaan in samenwerking met Miral, een lokale ontwikkelaar. Het totale project heeft een prijskaartje van maar liefst $ 1 miljard. Het nieuwe park zal het enige Warner Bros. hotel ter wereld krijgen.

In het themapark zullen de attracties uiteraard in het teken staan van de Warner Bros. filmpersonages zoals Batman, Superman en Wonder Woman. Voor de kleinsten zullen dan weer de personages van Warner Bros. cartoons als Bugs Bunny, Scooby-Doo en Tom en Jerry centraal staan.

Het park komt te liggen net naast Ferrari World. Men hoopt met de komst het aantal toeristen van 25 miljoen in 2015 op te trekken naar 30 miljoen in 2018. Er wordt momenteel al volop gewerkt aan het park dat ongeveer 30% klaar is.

Het park zal op twee uurtjes rijden van het te bouwen Six Flags park liggen. Daarom zal in het Six Flags park geen Looney Tunes of andere Warner Bros. Personages te zien zijn, zoals dat wel het geval is in de andere Six Flags parken.