Leer Trommelen en dansen als Afrikaanse artiesten in Burgers’ Zoo!

Kinderen en volwassenen kunnen zich in de meivakantie van zaterdag 30 april tot en met zondag 8 mei 2016 volledig onderdompelen in authentieke Afrikaanse cultuur in Koninklijke Burgers’ Zoo. Leer djembe spelen van enthousiaste Afrikaanse artiesten terwijl je uitkijkt over de giraffen, zebra’s en antilopen op de Oost-Afrikaanse savanne. Of bereid je met een traditionele dans voor op een gevaarlijke expeditie door de jungle. Verbaas je over de kleurrijke Afrikaanse producten en originele snacks die je ontdekt in de diverse stands in het Safari Restaurant en op het Safari-terras. Tijdens het Afrika Kids Festival is het Arnhemse dierenpark dagelijks open van 9.00 tot 19.00 uur en genieten bezoekers vanaf 11.00 tot 17.00 uur non-stop van Afrikaanse zang en dans, creatieve workshops en andere interactieve activiteiten. Speciaal voor de jonge bezoekers biedt Burgers’ Zoo een compleet kinderprogramma aan.

 

Een authentiek Afrikaans evenement!

Het Arnhemse dierenpark werkt samen met Afrikaanse artiesten en kunstenaars die de kleurrijke cultuur uit hun vaderlanden graag willen delen met enthousiaste bezoekers. Interactie staat centraal: naast diverse optredens van Afrikaanse zang- en dansgezelschappen worden gasten vooral ook geprikkeld om zelf actief deel te nemen. Of het nu gaat om een workshop djembe spelen, amuletpoppetjes maken, bodypercussie of Afrikaanse dansen: centraal staat voor jong en oud de intensieve kennismaking met diverse Afrikaanse culturen.

 

Educatie en natuurbescherming

Kinderen en volwassenen kunnen tijdens het Afrika Kids Festival deelnemen aan rondleidingen van dierentuingidsen langs de Afrikaanse dieren van de savanne, of juist de Afrikaanse bewoners in het park. Speciaal voor kinderen is het Afrika Rapport gratis verkrijgbaar: deelnemers beantwoorden op een avontuurlijke reis door het hele park allerlei vragen over Afrikaanse diersoorten en krijgen aan het einde als beloning een leuk aandenken.
Alle workshops in het Safari Restaurant zijn zowel voor kinderen als voor volwassen geschikt. Op de Afrikaanse markt krijgen bovendien diverse natuurbeschermingsorganisaties een podium om over hun werk in verschillende Afrikaanse landen te vertellen.