Laatste seizoen voor Keverbaan in Bellewaerde?

Dat parken soms moeten afscheid nemen van klassiekers is een vaststaand feit, zo verliet Los Piratas al het park in 2013 voor de komst van de indoor achtbaan Hurucan. Onlangs werden in de mexico zone markeringen opgemerkt door enkele aandachtige bezoekers, daarom namen we contact op met het park.

 

Op een parkplan stond aangegeven dat er op de plek waar voorheen de buffels komen, deze zomer iets nieuws zou komen, erg veel informatie was er niet, enkel een naam: Playa de Mexico. We vroegen om wat meer uitleg omtrent deze nieuwigheid bij Bellewaerde zelf. Uiteraard vroegen we ook achter de markeringen en de toekomst van de Keverbaan, aangezien hierover toch enkele geruchten de ronde doen.

Op onze eerste vraag over Playa De Mexico werd geantwoord dat dit een tijdelijke invulling is, die gebruikt zal worden tijdens de zomeractiviteiten. Op deze plek zouden namelijk optredens gaan plaats vinden tijdens de nocturnes en komt ook een tijdelijk horecapuntje met Mexicaanse specialiteiten. Later zal op deze plek een nieuw kindergebiedje ontstaan, volledig in Mexicaanse stijl. “Bij Bellewaerde vinden we het familiale aspect zeer belangrijk,” vertelde de woordvoerder van het park. “Daarom willen we met de plek die vrijkomt na de verhuis van de bizons een gezellige zone creëren met enkele activiteiten voor de kinderen.” Of dit nieuwe attracties zal inhouden wou hij momenteel nog niet beantwoorden.

Ook de brandende vraag over de toekomst van de Keverbaan hebben wij uiteraard gesteld. “Of deze vervangen wordt, kan of mag ik momenteel nog niet bevestigen. Wel is het zo dat we elk jaar een kosten/baten analyse maken van onze attracties. Het is natuurlijk geen geheim dat oudere attracties meer geld vragen aan onderhoud. Het is dan ook niet uitgesloten dat we soms moeten kiezen voor vernieuwing.”

Onze laatste vraag ging over de markeringen. “Ja, het klopt dat er momenteel markeringen in het park terug te vinden zijn, in die zone. Dit betekent dat er opmetingen gebeurt zijn. Waarvoor deze opmetingen dienen is iets dat je in de toekomst snel zal merken. Meer nieuws hierover zullen we spoedig vrij geven.”

 

Belangrijke update