Hoogste achtbaan van Orlando wordt volop getest

In SeaWorld Orlando werd de afgelopen maanden een indrukwekkende achtbaan gebouwd. De B&M megacoaster kreeg de naam Mako, naar de grootste haaiensoort. Deze B&M is de hoogste en langste achtbaan van Orlando.

 

Gisteren was het zo ver, het moment waarop vele fans zaten te wachten, Mako maakte zijn eerste testritten. Mako Madness, een fansite kon deze op beeld vastleggen.

 

 

De naam van de nieuwste achtbaan “Mako” verwijst naar één van de gevaarlijkste en dodelijkste haaien.  Deze haaien hebben torpedo-achtige lichamen en zijn de snelste van alle haaiensoorten. Mako haaien zijn agressieve eters en wanneer ze zich bedreigd voelen, zullen ze iemand zonder twijfel aanvallen.

De nieuwe achtbaan is net als de haaisoort, de snelste in zijn soort in Orlando. Met een snelheid van 118 km/u en een hoogte van 61 meter wordt dit ook de hoogste achtbaan van Orlando. Maar daar stopt het niet bij. Deze baan wordt meteen ook de langste achtbaan van Orlando met een lengte van 1450 meter.

 

 

Foto en filmpje: Mako Madness