Een rondleiding op de werf van Motiongate te Dubai

In Dubai wordt momenteel een groot pretparkresort gebouwd met Motiongate. Het park zal in teken staan van de filmwereld. Drie grote producenten zullen er hun plekje krijgen: Sony Pictures, Dreamworks Animation en Lionsgate.

 

In een filmpje toont het park de bouwvorderingen die gemaakt zijn de afgelopen tijd. In het filmpje wordt ook wat meer verteld over welke attracties we mogen verwachten.

 

 

Sony Pictures Studios

In deze zone zullen 7 attracties terug te vinden zijn:

 

Green Hornet: High Speed Chase: The Green Hornet wordt een achtbaan die gebouwd zal worden  door Gerstlauer. In je karretje ga je een razendsnelle achtervolging van een bandiet beleven in gezelschap van de superheld Green Hornet.

Hotel Transylvania: Deze attractie wordt een darkride, waarbij je instapt in een lijkkist. Tijdens de rit ontmoet je alle monsters van Hotel Transylvania. Je kunt hun angsten ontdekken, terwijl je scenes uit de films ziet. In het kasteel zal ook Hotel Beastro gelegen zijn, waar chef-kok Quasimodo lekkere gerechtjes zal maken.

Zombieland: In de enge ruïnes van een verlaten pretpark zal je je angsten moeten overwinnen in een 56 meter hoge vrijevaltoren.

Cloudy With a Chance of Meatballs: Bij deze attractie bevaar je een rivier en ontdek je alle gekke experimenten van Flint Lockwood.

Ghostbusters: Bij deze familievriendelijke attractie ga je samen met de Ghostbusters de strijd aan tegen de spoken.

Underworld Awakening:  In deze 4D-cinema zal je je ergste nachtmerries ontmoeten, terwijl je volledig ondergedompeld wordt in de film.

In deze zone zal ook een Rapid River gebouwd worden. Welk thema deze krijgt is momenteel nog onbekend.

 

Smurfs Village

Het Smurfendorp zal de kleinsten heel veel plezier bezorgen met attracties en shows op hun maat. In deze zone zal ook een achtbaan gebouwd worden. Smurfs Village Express wordt een familievriendelijke achtbaan.

 

Dreamworks

In deze zone komen twaalf attracties in meerdere thema’s.

 

Kung Fu Panda: Hier zullen we meerdere attracties kunnen ontdekken. Een theekopjesattractie waarbij je Mr. Ping helpt bij het bereiden van noedels.

Madagaskar: Hier zal je alvast een superspannende achtbaan kunnen beleven. Madagaskar Mad Pursuit wordt een gelanceerde achtbaan. Deze wordt geadverteerd als de snelste van het park. Verder vind je er een carrousel en andere familiale attracties.

Shrek: In de Shrek zone ga je op bezoek op het verjaardagsfeest van de drieling, in het moeras van Shrek. Meer details over de attracties zou later volgen.

How To Train Your Dragon: In deze zone komt een darkride/achtbaan gebouwd door Mack Rides, waarbij de stoeltjes onder de track hangen. In de achtbaan zal je op avontuur trekken met Toothless. Verder zal er ook een Vikingschip komen.

 

Lionsgate

The Hunger Games: De Hunger Games zullen vertegenwoordigd worden in de vorm van een gelanceerde achtbaan gebouwd door Gerstlauer. Deze achtbaan kreeg de naam Capitol Bullet Train.

Step Up All In: Deze filmreeks krijgt een grote show in het park met dansers, rappers en zangers. De show zal plaatsvinden in een enorm theater met maar liefst 1000 zitplaatsen.

 

Het park zal de deuren openen in oktober 2016. Je kunt er vijf themagebieden ontdekken en 27 attracties. Verder zullen er negen restaurants en 15 winkels zijn.